Juniorski SP u skijanju: Saša Tršinski 41., Andrea Komšić 42. u superkombinaciji

Juniorski SP u skijanju: Saša Tršinski 41., Andrea Komšić 42. u superkombinaciji

Sukladno rezultatima iz superveleslaloma, Tršinski i Komšić su u slalomsku vožnju krenule 56. i 63. sa starta

Andrea Komšić/Foto Goran Razić

Saša Tršinski osvojila je 41. (U-18 osma), dok je Andrea Komšić bila 42. (U-18 deveta) u superkombinaciji Svjetskog juniorskog prvenstva u Jasni (Slovačka). 82 djevojke nakon jutarnjeg superveleslaloma imale su mogućnost pojaviti se i na slalomskoj vožnji superkombinacije. Tu je mogućnost u konačnici odlučilo iskoristiti njih točno 80. A njih 65 uspjelo je i završiti superkombinaciju u plasmanu.

Sukladno rezultatima iz superveleslaloma, Saša Tršinski i Andrea Komšić u slalomsku su vožnju krenule 56. i 63. sa starta. Te su u konačnici u superkombinaciji u ukupnom plasmanu zauzele 41. odnosno 42. poziciju. Pobjedničko vrijeme superkombinacije iznosilo je 2:11.34, a postavila ga je Elisabeth Kappaurer (AUT). Sašin zaostatak za Kappaurer iznosio je na kraju 7.46, Andrein 7.70 sek.

Gleda li se U-18 konkurencija mlađih juniorki najbrže superkombinacijsko vrijeme bilo je ono Tuve Norbye (NOR) 2:13.51 (ukupna 14. pozicija). 19 mlađih juniorki završilo je uspješno natjecanje, a u toj konkurenciji Saša Tršinski završna je osma, Andrea Komšić završna deveta.

Ako se samo gleda superveleslalom, Saša Tršinski  je bila 58. (U-18 11.), dok je Andrea Komšić natjecanje okončala kao 65. (U-18 14.). Na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Jasni u utorak je na rasporedu veleslalom za juniore.

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.