Juniorski EP u stolnom tenisu: Tomislav Pucar i Lea Rakovac zlatni u mješovitim parovima

Juniorski EP u stolnom tenisu: Tomislav Pucar i Lea Rakovac zlatni u mješovitim parovima

Lea je u paru s s Poljakinjom Nataliom Bajor osvojila i srebro, dok je Filip Zeljko bio brončani u pojedinačnom nastupu

Lea Rakovac/Foto www.ittf.com

Tomislav Pucar i Lea Rakovac postali su juniorski prvaci Europe u konkurenciji mješovitih parova. U finalu su s 3:2 (-9,-9,8,9,10) porazili mađarsko-rumunjsku kombinaciju Nandor Ecseki/Bernadette Balint. I za Rakovac i za Pucara to je s jedne strane kruna juniorske karijere jer su po prvi puta osvojili naslov prvaka Europe, dok je s druge strane utjeha jer su oboje znatno više očekivali od pojedinačnog dijela natjecanja u kojem su oboje branili naslov viceprvaka Europe.

Sam meč je bio pun preokreta, a peti set je bio ogledalo cijelog meča. Naši reprezentativci su poveli s 5:3, ali su Ecseki i Balint preokrenuli rezultat na 9:7. Tada Pucar i Rakovac odigravaju sjajno, još jednom preokreću rezultat na 10:9. Tu prvu meč loptu su Ecseki i Balint spasili, međutim druga meč lopta je bila realizirana za veliko i zasluženo slavlje naših reprezentativaca i trenera Nevena Karkovića. U poluzavršnici su Pucar i Rakovac porazili Chen Dioga (POR) i Nicole Trosman (ISR) s 3:2 (-8,6,-4,6,1).

Lea Rakovac osvojila je srebro u konkurenciji parova s Poljakinjom Nataliom Bajor, dok je Filip Zeljko u pojedinačnom nastupu porazom od Alexandre Cassina ostao na brončanoj medalji. Rakovac i Bajor bile su favoritkinje u finalu, ali su na kraju izgubile od Portugalki Rite Fins i Patricije Maciel s 3:2 (-8,10,-5,7,7). Filip Zeljko je izgubio u finalu od Alexandrea Cassina s 3:4 (6,7,-12,10,-9,-10,-9) koji je kasnije osvojio titulu prvaka. Zeljko na kraju osvojio broncu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.