Juniorsko SP u skijanju: Max Ullrich 43. pa 38., Istok Rodeš bez bez plasmana

Juniorsko SP u skijanju: Max Ullrich 43. pa 38., Istok Rodeš bez bez plasmana

Max Ullrich (1994.) u superveleslalomu je osvojio 43. mjesto, dok je Istok Rodeš (1996.) izletio. U superkombinaciji je Ullrich osvojio 38 mjesto

Istok Rodeš

Superveleslalomom i superkombinacijom u slovačkom mjestu Jasna započelo je Svjetsko juniorsko prvenstvo u alpskom skijanju. Hrvatska s dva predstavnika na startu.

Jutarnji dio programa donio je tako superveleslalomsko natjecanje za medalje, a čija vremena su se potom spajala i s popodnevnom slalomskom vožnjom za superkombinaciju. Hrvatski natjecatelji Max Ullrich (1994.g..) i Istok Rodeš (1996.g.) u superveleslalom su ušli s brojevima 45 (Max) te 67 (Istok). A Max je superveleslalom u konačnici završio na 43. poziciji, uz 3.10 sek. zaostatka za pobjedničkim vremenom, dok je Istok odustajanjem odmah završio svoj nastup po pitanju prvih dviju muških disciplina programa.

Supervelelslalom je zlato, u austrijskoj dominaciji uz četiri skijaša u prvih pet, na kraju donio Marcu Schwarzu (1:30.63). Slično kao Austrijanci u superveleslalomu u superkombinaciji su na kraju dominirali Norvežani s trojicom od drugog do četvrtog mjesta. Pobjeda u superkombinaciji otišla je, međutim, u Italiju superveleslalomskom brončanom Matteu de Vettoriju (2:21.69). A Max Ullrich u odnosu na superveleslalom superkombinacijski plasman poboljšao je za pet mjesta, sve uz konačnih zbrojenih 5.19 sek. zaostatka u odnosu na pobjedničko vrijeme superkombinacije.

Čak 125 skijaša bilo je prijavljeno za start superveleslaloma, njih 96 za superkombinaciju. Superveleslalom je u plasmanu završilo 96 skijaša, superkombinaciju njih 66.

Na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Jasni sutra bi trebali uslijediti trening spusta za juniore te natjecanje za medalje u veleslalomu za juniorke.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.