Juniorsko SP u skijanju: Komšić, Tršinski, Mišak i Šola bez plasmana u veleslalomu

Juniorsko SP u skijanju: Komšić, Tršinski, Mišak i Šola bez plasmana u veleslalomu

Od četiri hrvatske djevojke na startu prvu je vožnju završila samo Andrea Komšić, i to na 41. poziciji uz 5.64 sekunde zaostatka

Andrea Komšić/Foto Goran Razić

Hrvatske skijašice nisu uspjele okončati utrku na veleslalomu na Svjetskog juniorskog prvenstva u Jasni (Slovačka). Zlatnu medalju na utrci u vremenu 1:52.86 osigurala je Marta Bassino (ITA), a ukupnih 0.27 sek. sporija je, uz srebro, bila njena sunarodnjakinja Karoline Pichler.

Od hrvatske četiri djevojke na startu prvu je vožnju završila samo Andrea Komšić, i to na 41. poziciji uz 5.64 sek. zaostatka za najbržim vremenom. No nije potom startala i drugu vožnju. Andrea je za utrku imala startni broj 58. Saša Tršinski (startni broj 66), Iva Mišak (broj 68) te Matilda Šola (broj 79) svoje su nastupe završile odustajanjima već u prvoj vožnji koju je obilježila otežana vidljivost u vršnom dijelu staze.

Od 111 djevojaka prijavljenih za start utrku je u plasmanu prve vožnje završilo njih 71, a u konačnici u plasmanu njih 56. Sutra se na Svjetskom juniorskom prvenstvu odlučuje i o medaljama u slalomu skijašica.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.