Juraj Šebalj po deveti put osvojio Porečki rally

Juraj Šebalj po deveti put osvojio Porečki rally

Najtrofejniji hrvatski relijaš Juraj Šebalj bez prave konkurencije i s popriličnom lakoćom upisao je svoju devetu pobjedu na porečkom rallyu.

foto: http://rallyporec.wixsite.com/rallyporec

Najtrofejniji hrvatski relijaš Juraj Šebalj bez prave konkurencije i s popriličnom lakoćom upisao je svoju devetu pobjedu na porečkom rallyu. On i njegov suvozač Karlo Golub (AKK Sveta Nedelja) u prestižnom Hyundaiu i20 R5 poveli su već od prvog brzinca u Tarskoj vali te osvojili 11 od ukupno 12 brzinskih ispita. Rally čiju organizaciju potpisuje Autoklub Poreč Motorsport, uz suorganizaciju Autokluba Skok Racing, a pod pokroviteljstvom grada Poreča vozio se na ukupno 277 km od čega je 90 km otpalo na brzinske ispite koji su bili smješteni na šest lokacija u Poreču i njegovoj okolici.

U ukupnom poretku 18. Rallya Poreč kojeg je od 43 posade iz četiri zemlje uspješno okončalo njih 38, drugo mjesto je s 1,38 minuta zaostatka osvojila mađarska posada s hrvatskom licencom Janos SzilagyiAlexandra Varadi (AK Delta Sport, Mitsubishi Lancer EVO IX), dok su trećeplasirani u generalnom poretku i najbrži u dva pogona bili Marko GrossiIgor Puž (AK Ajdovščina Motorsport / AK Opatija Motorsport, Citroen C2R2 Max).

Uz niz problema i u žestokoj borbi sa svojim sunarodnjakom četvrto mjesto generalke sa nepune tri sekunde zaostatka pripalo je slovenskoj posadi Daniele TraniSara Zlatič (ŠKD Topmotors Racing, Peugeot 206 RC), a premalo sreće na predposljednjem brzincu imala je posada Nikola DobrilaTomislav Pospiš (AK Delta sport / AKK Sveta Nedelja, Honda Civic Type R). Probušena guma koštala ih je dobrih pola minute pa su sa trećeg mjesta generalke pali na peto, no treće mjesto Prvenstva Hrvatske kao i prvo mjesto klase 2 svakako nije zanemariv rezultat.

U klasi tri za Prvenstvo Hrvatske uvjerljivu pobjedu odnijeli su Ivica SiladićJasna Durak (AK Delta Sport, Opel Adam R2). Klasa 4 za PH pripala je posada Tin Tomljanović / Anđelko Košec (Ak Delta Sport, Citroen Saxo). U poretku klubova prva je ekipa iz AK Delta Sport, drugi AK Zagorje, a treći AKK Sveta Nedelja.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.