Jurčević: “Borba za prvaka Turske pomalo je neregularna”

Jurčević: “Borba za prvaka Turske pomalo je neregularna”

Nikola Jurčević prokomentirao je borbu za prvaka Turske u kojoj sudjeluje zajedno sa Slavenom Bilićem i Bešiktašem...

Slaven Bilić i Nikola Jurčević/Foto: Gettyimages

Zanimljiva se situacija odvila ove sezone u Turskoj. Osim što možemo svjedočiti sjajnom i uzbudljivom prvenstvu, kraj natjecanja vjerojatno će ‘dočekati’ i činjenica da je hrvatski dvojac Slaven BilićNikola Jurčević – jedini koji je ostao na svojim radnim mjestima drugu godinu uzastopce – svi su ostali prvoligaši, naime, mijenjali trenere.

Pomoćni trener Slavena Bilića u Bešiktašu nada se da će do kraja prvenstva njegova momčad uspjeti osvojiti naslov prvaka. Trenutačno je situacija sljedeća: prvi Galatasaray ima pet bodova prednosti (ali i utakmicu više), a ispred Bešiktaša još je s četiri poena više i Fenerbahče.

“Naš je veliki problem što igramo u Ankari, 350 kilometara udaljeni od svog stadiona. Momčad je stalno na putu, dok je drugim ekipama – osobito Galatasarayu i Feneru upravo domaći teren jaki adut. Utrka za naslovom je neravnopravna, pomalo čak i neregularna jer smo jako hendikepirani izostankom te domaće atmosfere. Ako na kraju ne budemo prvi, razloge ćemo tražiti u tri domaća ‘kiksa’. Prosuli smo na ‘nazovidomaćem’ travnjaku velikih šest bodova”, govori Jurčević za Večernji.

Ključan će ogled vjerojatno biti pretposljednje kolo u kojem se treba sučeliti Galatasarayu. “Od te bi utakmice najveću korist mogao imati Fenerbahče”, kratko je prokomentirao situaciju.

Mediji u posljednje vrijeme dosta spekuliraju kako će Bilić krajem sezone spakirati kofere, oprostiti se s momčadi i zaputiti u Englesku. “Sve je otvoreno. Odlučili smo pričekati kraj prvenstva pa onda sjesti za stol i razgovarati”, otkrio je Jurčević.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.