Jurčić: “Bilo bi najbolje da Kovačić napusti Inter”

Jurčić: “Bilo bi najbolje da Kovačić napusti Inter”

Hrvatski nogometni trener Krunoslav Jurčić savjetovao je Mateu Kovačiću da napusti Inter i pronađe sreću u drugoj sredini...

Mateo Kovačić/foto: Facebook

Nastavlja se saga oko uloge i statusa hrvatskog reprezentativca Matea Kovačića u Interu. Nakon što ga je trener Roberto Mancini javno prozvao rekavši da se “još uvijek oslanja samo na talent i nije spreman biti Interov lider”, svoj je stav medijima otkrio i Krunoslav Jurčić, koji Mancinijev potez smatra nepotrebnim i nekorektnim.

“Izjava koju je trener Intera dao medijima jest nekorektna. To je njegov alibi za loše rezultate – klub je u ogromnoj krizi rezultata i u takvom je ozračju najlakše okriviti stranca koji je ujedno i najviše plaćen. Tako se skreće pozornost i pitanje odgovornosti sa sebe”, razmišlja hrvatski trener te secira pravi Interov problem.

“Interov je problem mnogo dublji – rekao bih čak da je – bivši klub. Nema tu više poveznica s onim prijašnjim klubom, kako u funkcioniranju, tako i kupnji igrača. Dovode bivše, zaslužne nogometaše poput Vidića i Podolskog, a to definitivno nije način za izlazak iz krize. Problemi su vidljivi u svim segmentima i linijama igre, a normalno je da u takvoj konstelaciji i Kovačić igra slabije no što realno može.”

Najviše zamjerki Kovačić je primio na adresu “liderstva” i “samozatajnosti”: “Mateo ima ogroman potencijal, no u ovakvom klubu njegov talent jednostavno ne može eksplodirati. Kovačić je i samim karakterom samozatajan i nema tu crtu da na svojim leđima izvuče momčad iz krize. Talijani očito očekuju to od njega, što je nerealno. Mateu treba dobra momčad da bi pokazao sve što zna. Još kad je prije dvije godine potpisivao za nerazzure, rekao sam da nikako nisam sretan, jer je otišao u nesređen klub”, misli poznati hrvatski trener.

Rješenje može biti promjena sredine, no nedavno je stavljen paraf na ugovor do 2019. godine. “Uvjeren sam da bi se Kovačić u drugom klubu, čak i drugoj ligi, mnogo bolje snašao. Specifičan je igrač koji zna stvoriti višak i zaslužuje biti glavni igrač u kojoj ekipi. Inter, ipak, trenutačno – a ne vjerujem i da će skoro biti – nije sklon podrediti igru upravo njemu.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.