Jurčić: “Kovačiću, što prije bježi iz Intera!”

Jurčić: “Kovačiću, što prije bježi iz Intera!”

Kruno Jurčić poručio je mladom hrvatskom veznjaku da što prije napusti San Siro...

Mateo Kovačić/Getty Images

Kruno Jurčić, trener koji je u periodu provedenom na klupi zagrebačkog Dinama između ostaloga vodio i Matea Kovačića, poručio je mladome veznjaku da bi za njegovu karijeru najbolje bilo što prije otići iz redova milanskog Intera.

“Mateu je najbolje pobjeći iz Intera što prije, on ne spada u to okruženje. Gledao sam utakmicu protiv Lazija i vidio da je iznad te momčadi. Mora otići u sredinu gdje će njegova kvaliteta sama nadograditi momčad koja već ima sustav – gdje bi oplemenio postojeću bazu, a ne ju morao stvarati”, kazao je Jurčić za Goal.

U posljednje se vrijeme Kovačićevo ime sve češće spominje u istoj rečenici s Barcelonom, a iz katalonskog su kluba potvrdili kako su zainteresirani za dovođenje 20-godišnjaka na Nou Camp.

“Inter ima svoje probleme, niti ima momčad niti ima sustav. Nedostaju mu osnove”, misli Jurčić. “Dojma sam kako će mu karijera, ako ostane u Interu, ići samo silaznom putanjom. No, morao bi i pripaziti gdje će otići. Nisam siguran da bi se usrećio primjerice u Liverpoolu, redsi također imaju bazičnih problema.”

“Kova mora ići u sređenu ekipu”, ponavlja Jurčić. “On je igrač koji probija limite, ne znam ni sam koji bi mu stil nogometa najbolje odgovarao – engleski ili španjolski. Najbitnije je da ode u sređenu sredinu u kojoj će moći demonstrirati svoje kvalitete. Uvijek je opcija otići korak nazad u karijeri kako biste mogli napraviti korak naprijed. Kovačić je profil igrača koji se ne mora dokazivati u manjim sredinama.”

Barcelona je jedna dobra opcija, ali i tamo bi bilo pitanje koliko bi vremena u početku dobio na terenu. “Mateo je u stanju svojom kvalitetom bez problema ojačati i kvalitetnu momčad. Ima moć stvaranja viška, probijanja, razbijanja šablona i igrač je poteza. Po kapacitetima zaslužuje veliki klub gdje će pronaći svoje mjesto i prezentirati na travnjaku sve što zna”, zaključio je njegov negdašnji trener.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.