Jurgen Klopp odlazi iz Dortmunda nakon sedam sezona

Jurgen Klopp odlazi iz Dortmunda nakon sedam sezona

Jurgen Klopp smatra kako više nije savršen trener za Borussiju, a čelnici još nisu sigurni s kim će početi novu sezonu...

Jürgen Klopp/Foto: commons.wikimedia.org - Tim.Reckmann

Trener Borussije iz Dortmunda, Jurgen Klopp zatražio je raskid ugovora koji ga veže sa žuto-crnima sve do ljeta 2018. godine. Klopp ne odlazi odmah, već na kraju sezone, a potom će potražiti novi klub.

Izgleda da se Klopp zasitio rada u Bundesligi i da će svoju trenersku karijeru nastaviti u Engleskoj. U Borussiju je stigao 2008. godine iz Mainza, a u tom vremenu dvaput je osvojio njemačko prvenstvo, Kup i igrao finale Lige prvaka. Njegov nasljednik trebao bi biti Thomas Tuchel koji ga je naslijedio na klupi Mainza.

Klopp na stolu ima ponudu Manchester Cityja, a zainteresirani su još klubovi poput Liverpoola, PSG-a, Napolija i Milana. Na izvanrednoj novinarskoj konferenciji u Dortmundu Klopp je rekao svoje misli o momčadi i kako se on osjeća: “Znao sam da će doći trenutak kada više neću biti savršeni trener za ovaj izvanredan klub. Posljednjih tjedana nisam više bio siguran da sam prava osoba. Osjećao sam da je moja dužnost biti iskren prema sebi i predsjedniku kluba Watzkeu. Smatram da je odluka apsolutno ispravna.”

“Nisam umoran i nisam u nikakvim kontaktima s drugim klubovima, ni domaćim ni engleskim. Međutim, ne mislim uzeti sezonu odmora. Odlučio sam se sada za ovaj potez kako bi se svi u klubu prilagodili planovima.” 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.