Jurić izgubio igrača zbog namještanja utakmica

Jurić izgubio igrača zbog namještanja utakmica

Foto: Armando Izzo/Calciomercato

Ivan Jurić se iznenađujuće vratio na kormilo Genoe, nakon nepuna dva mjeseca od otkaza u istoimenom talijanskom prvoligašu, no po povratku u klub ga nisu dočekale dobre vijesti. Naime, osim što klub zauzima 16. mjesto ljestvice i samo je dva mjesta od zone ispadanja, novi udarac za ambicije Genoe dolazi u vidu potvrđene kazne Armandu Izzu zbog namještanja utakmica.

Izzo je igrajući za talijanskog drugoligaša Avellino, s nekolicinom drugih igrača, namještao utakmice. U posebnom fokusu tužitelja su utakmice iz 2014. godine kada je u dva tjedna Avellino prvo izgubio od Modene sa 1:0, da bi potom dobio Regginu 3:0.

Talijanski savez je za Izza tražio drastičnu kaznu od 6 godina zabrane igranja nogometa, no presuda je smanjena pa će Izzo izbivati s terena 18 mjeseci uz kaznu od 50,000 eura. Izzo je standardni prvotimac Genoe, te je ove sezone skupio 29 nastupa, a odlične igre nisu prošle nezamjećeno niti kod talijanskog izbornika Venture, koji je Izza pozvao u reprezentaciju tijekom kvalifikacija za SP. Stoga je težak posao pred našim trenerom Jurićem, koji će morati sezonu izgurati bez važne obrambene karike.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.