Juričić: “Nogomet nije matematika”

Juričić: “Nogomet nije matematika”

Foto: HNK Rijeka

Sportski direktor Rijeke Srećko Juričić govorio je o završnici sezone i drugim temama. Izjavio je: “U našoj pobjedi protiv Dinama 5:2 postigli smo pogotke iz prva dva udarca, no ovog puta nismo. Takav je nogomet, nije to matematika. Moramo biti oprezni do kraja sezone jer svaka utakmica nosi svoje zamke.  Ne smijemo praviti ražanj dok je zec u šumi.”

Nastavio je: “Za sve pobjede do kraja sezone moramo biti spremni fizički i psihički. U svih osam dvoboja do Maksimira moramo biti vrhunski. To bi bio izazov za svaku momčad, no ja vjerujem u maksimalan učinak do Maksimira. Trener Kek i njegov stožer pod velikim su pritiskom, a isto vrijedi i za igrače. No, već su pokazali da imaju znanje i karakter. Zbog njih svi misle da je Rijeka najbolja hrvatska momčad.”

Progovorio je i o transferu Franka Andrijaševića: “Igrači moraju biti koncentrirani na utakmice. Znamo se nositi sa popratnim folklorom. Godi nam veliki interes za Franka, no nije stigla niti jedna službena ponuda i za sada je sve samo na medijskim nagađanjima. Općenito je veliki interes za našim igračima, no siguran sam da ćemo imati momčad koja će igrati važnu ulogu u Europi. Na tome se stalno radi i nema razloga za brigu iako moramo razmišljati i o preživljavanju kluba. Neću ništa obećati, no napravit ćemo sve da se plasiramo u Ligu prvaka.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.