Juventus traži veliku odštetu i vraćanje naslova

Juventus traži veliku odštetu i vraćanje naslova

Juventus traži kompenzaciju zbog kazne u aferi Calciopoli...

Carlo Tavecchio/Foto: Gettyimages

Nakon gotovo devet godine stigla je konačna presuda Vrhovnog suda Italije prema kojoj je Juventus potpuno nevin u aferi Calciopoli. No, talijanski Savez je 2006. godine oduzeo klubu naslove prvaka iz 2004. i 2005. godine, te ga izbacio u Serie B. To se sada pokazalo greškom. Naravno, klubu iz Torina je i znatno uništen ugled te najavljuje pravnu borbu protiv Saveza.

Pravni tim Juventusa zatražio je od Saveza vraćanje oduzetih naslova i čak 443 milijuna eura novčane kompenzacije. Savez i klub su već u jednom sukobu zbog tih naslova. Na stadionu u Torinu je napisano da Juventus ima 32 naslova prvaka Italije, u što su uračunati naslovi iz 2004. i 2005. godine. Na torinskom stadionu je prije nekoliko dana odigrana prijateljska utakmica Italije i Engleske, a predsjednik Saveza Carlo Tavecchio tražio je prekrivanje te brojke. Naravno, navijači Juventusa bili su iznimno ljuti, a čak su htjeli bojkotirati susret.

Tavecchio je izjavio: “Mi možemo priznati samo naslove osvojene na travnjaku. Ne možemo se koristiti neslužbenim podacima i kršiti neke odluke. Kako uopće razgovarati s nekime tko traži toliki novac? Pa ako toliko isplatimo Savez će bankrotirati.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.