Kada će se Cedevita probuditi? Novi poraz Tedeschijeve družine u Europi

Kada će se Cedevita probuditi? Novi poraz Tedeschijeve družine u Europi

Vitamini su na putu prema jednoj od svojih najslabijih sezona.

Cedeviti treba restart i to je još jednom dokazala večerašnja utakmica Eurokupa protiv Trenta koju su Talijani uzeli s 77-81. Već od samoga početka bilo je vidljivo da Vitamini igraju bez imalo žara (i samopuzdanja ako se pita Zdovca). Naravno, Talijani nisu imali razumijevanja za izgubljene Vitamine te su bez problema uzeli kontrolu nad utakmicom. Vrtio je i vrtio Zdovc sve što je imao na klupu, ali jedino što je uspio je zavrtiti samoga sebe jer Trentu nikako nije mogao izbiti vodstvo iz ruku. Na poluvrijeme se tako otišlo s +9 za Talijane (34-43).

Bivši igrač Zadra Yannick Franke je s 21 košem predvodio pobjednike, dok je Filip Krušlin s istim brojem koševa predvodio Vitamine.

U drugome poluvremenu utakmica se u potpunosti razmahala – Talijani su počeli pogađati moguće i nemoguće te je u jednome trenutku prednost iznosila +21. Začudo, tada su se Vitamini probudili. Pomalo očajnički su započeli artiljeriju s linije za tri poena te im se ta taktika u kombinaciji sa sve lošijom igrom Talijana poklopila. Perković, Krušlin i Cherry uspjeli su vratiti Cedevitu u život, ali… Uvijek je neki ali. Nakon što su Vitamini došli na samo nekoliko koševa razlike, opet je na površinu izašla kvaliteta i kompaktnost suparničke momčadi te Zdovc na to više nije imao riješenja – dok je ulazilo je bilo dobro, ali u trenutku kada su trice stale te kada se protivnik ponovno uozbiljio, utakmici je došao kraj.

Rezultat:

Cedevita – Dolomiti Energia Trento 77:81 (23:28, 11:14, 16:24, 27:15)

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.