Kadeti Nade pobjednici Kupa Hrvatske za 2017.

Kadeti Nade pobjednici Kupa Hrvatske za 2017.

Na tom su natjecanju nastupile tri trenutno najbolje hrvatske ekipe.

Foto: HRS

Na igralištu Hrvatskog akademskog ragbi kluba Mladosti u Zagrebu održan je završni turnir Kupa Hrvatske na kojem su nastupile trenutno najbolje hrvatske kadetske ekipe uzrasta do 16 godina.

Na tom su natjecanju nastupile tri trenutno najbolje hrvatske ekipe – Hrvatski akademski ragbi klub Mladost, Ragbi Klub Nada i Ragbi Klub Zagreb. Nakon tri finalne utakmice najuspješniji su bili kadeti splitske Nade.

Splićani su bili bolji od protivnika iz Zagreba, slavili pobjede u obje utakmice završnog turnira. Djelo je to igrača, ali dio zasluga za veliki uspjeh svakako pripada i njihovim trenerima. Igrači koje su do pobjeda uspješno vodili Ante Olujić i Luka Bjelanović najprije su uvjerljivo svladali kadete Zagreba 51:0.

I kadeti Mladosti također nisu dopustili iznenađenje, u susretu protiv gradskog rivala Zagreba upisali su sigurnu i uvjerljivu pobjedu. Nadmašili su gradske rivale iz Ragbi kluba Zagreb s 27:0.

Svi su s nestrpljenjem iščekivali tko je zadržao više snage i koncentracije za finale, a ulog je bio velik. Obje ekipe dale su svoj maksimum te izgarali na terenu do zadnjeg atoma snage.

Odlučujući susret između kadeta Mladosti i Nade ponudio nam je svu ljepotu i dramatiku finalnog okršaja za vrijedni trofej. Kadeti Mladosti kvalitetnije su otvorili finalnu utakmicu. U prvih deset minuta susreta proigrali su Buljanović i Kovačević koji su uspjeli dvaput probiti obranu Nade te ostvariti sigurno vodstvo 14:0.

Probudili su se i igrači Nade, do kraja poluvremena stigli su do smanjenja rezultata na 14:12. Igrači Nade zaigrali puno jače i uvjerljivije, znatno digli ritam i tehničku izvedbu na terenu te preokrenuli rezultat u svoju korist.

Na kraju je splitski sastav slavio pobjedu rezultatom 36:21 i zasluženo osvojio titulu pobjednika Kupa. Podsjetimo, mladići splitske Nade taj su naslov pridodali tituli Prvaka Hrvatske.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.