Kadetkinje šeste u Europi

Kadetkinje šeste u Europi

Mlade hrvatske stolnotenisačice ostale su bez medalje na smotri Starog kontinenta...

Ema Marn i Andrea Palović

U slovačkoj Bratislavi završen je ekipni dio Europskog prvenstva za juniore/juniorke i kadete/kadetkinje. Najbolji rezultat polučile su mlade kadetkinje, koje su dugo bile i u igri za medalju, da bi na kraju ipak ostale bez mjesta na postolju.

Hrvatske reprezentativke osvojile su na koncu šestu poziciju, a uvelike je tomu kumovao i umor te nedovoljna zaliječenost ozljeda.

“Šantek je pružila odličnu partiju, svladala je čak i Matejovsku, inače suigračicu u igri parova. Koštao nas je u jednom trenu i manjak samopouzdanja, propustili smo šansu za pobjedu nad Top 10 kadetkinjom Europe. S obzirom na okolnosti, ozljedu Marn i dugo neigranje, šesto mjesto jest uspjeh. Naravno da žalimo što Ema nije bila potpuno zdrava, jer vjerujem kako bismo u susretu za odličje svladali Švedsku”, kazao je izbornik Nikica Vukelja.

Juniorke su na koncu zauzele desetu poziciju, u posljednjem susretu nadjačavši Njemačku (3:1), dok je juniorima pripalo 16. mjesto – Bjelorusija je u posljednjem susretu svladala Hrvatsku s 3:1. Kadeti su pak osvojili 31. mjesto finalnom pobjedom nad Švicarskom (3:1).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.