Kakav pothvat! Mladi boćar Vargona izjednačio hrvatski rekord!

Kakav pothvat! Mladi boćar Vargona izjednačio hrvatski rekord!

Načinović već petu sezonu nastupa u dresu tog riječkog boćarskog kluba.

Foto: rijecani.com

Kada je riječ o mladim, talentiranim i uspješnim sportašima s područja Primorsko-goranske županije, odnosno u ovom slučaju grada Rijeke, nezaobilazno je ime jednog Riječanina, boćara riječkog Vargona. Mateo Načinović već petu sezonu nastupa u dresu tog riječkog boćarskog kluba, a posebno se ponosi rezultatima vezanim za juniorsku kategoriju natjecanja. I nedavno je dokazao svoju neospornu kvalitetu, koja nikad nije niti bila upitna.

U susretu 4. kola Hrvatske juniorske lige – sjever između njegove momčadi Vargona i Vargona II koji je završio pobjedom Vargona sa 22:0, odigranom u riječkom boćarskom domu na Podvežici, Načinović je u brzinskom izbijanju ostvario iznimno kvalitetan rezultat, raritet i na svjetskoj razini. Imao je 47 pogodaka, bez ijednog promašaja. Savršenstvo na djelu, isplatili su se svi treninzi, savjeti trenera postigli  su najbolji učinak.

Ponosni Mateo time je ujedno i izjednačio hrvatski juniorski rekord koji je do sada samostalno držao naš najbolji i najtrofejniji brzinac Leo Brnić. Riječ je o nekadašnjem članu Vargona, te Zrinjevca, koji je trenutno prvotimac aktualnog prvaka Italije La Perosine Boulenciel.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.