Kako će Hajduk riješiti problem na lijevoj strani?

Kako će Hajduk riješiti problem na lijevoj strani?

Tko treba ostati?

foto: https://www.facebook.com/Nogometni-Klub-Slaven-Belupo

Zanimljivo je ove zime u Hajduku. Klub je,čini se,riješio problem deficitarne pozicije lijevog bočnog. Doveden je Rumunj Filip Steliano, kao najskuplje pojačanje u posljednjih 8,5 godina.

Sasvim je jasno da će povremeni rumunjski reprezentativac biti prva opcija, no tko će biti druga? Hysen Memolla bio je dugo prva opcija, no nije zadovoljio na odgovarajući način. Požrtvovni Albanac u Hajduku je stigao i do reprezentativnog dresa, i debitirao, ali nije pružio više od par dobrih utakmica. Najbolja je zasigurno ona protiv Brondbyja, u pobjedi Hajduka na Poljudu. Zbog ozljede trbušnog zida propustio je pripreme u Beleku. Na njegovo mjesto uskočili su Andre Fomitcshow i Domagoj Bradarić.

Upravo je Fomitschow najveća nepoznanica. Otkad je došao u Hajduk, nije se baš naigrao, ali ovo što je odigrao bilo je kvalitetno. Zabio je Šibeniku na Šubićevcu lijep pogodak, a na pripremama u Beleku bio je jako dobar. Nameće se pitanje zašto ne igra više.

Treće ime je Domagoj Bradarić, mladi nogometaš, koji u prijateljskim utakmicama pokazuje da je nadolazeća klasa i možda dugoročno rješenje za lijevu poziciju u obrani.

Tko će biti zamjena Stelianu? Svaki od igrača ima svoje argumente, a Memolla je najbliži tome da “izvisi.” Albanac bi mogao promijeniti destinaciju. Fomitschow je najbliži statusu pričuve Rumunju, došao je prije šest mjeseci, i u nekoliko utakmica dao naznaku da bi se na njega moglo računati. Bradarić svoj optimizam bazira na eventualnoj odluci kluba da sreže troškove plaća, i bio bi realno najjeftinija opcija od navedenog trojca.

Također, postoji i opcija da Fomitschow preseli na krilo, a Memolla bude pričuva.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.