Kako do Francuske?

Kako do Francuske?

Hrvatska će imati velikih problema u završnici kvalifikacija...

Luka Modrić i Ivan Rakitić/Foto www.hns-cff.hr

Jučerašnji poraz u Oslu zakomplicirao je situaciju Nike Kovača i njegove momčadi u borbi za plasman na Europsko prvenstvo 2016., koje će se održati u Francuskoj. Hrvatska nogometna reprezetacija tako je pala na treće mjesto. Ispred je Norveška sa dva boda više i vodeća Italija s četiri boda prednost.

Jasno je da Hrvatskoj sad trebaju dvije pobjede do kraja kvalifikacija za izravni prolazak na Euro 216, ali trebamo i povljne rezultate s ostalih utakmica. Norveška igra pred svojim navijačima protiv Malte, a odlučujuće bi moglo biti norveško gostovanje u Italiji. Ako bi Norveška, uz očekivanu pobjedu protiv Malte, slavila u Italiji sigurno bi išla na Europsko prvenstvo. Italija bi svoju sudbinu mogla riješiti nekoliko dana ranije na gostovanju u Azerbajdžanu.

Dodatna nada Hrvatskoj je i opcija da bude najbolja trećeplasirana reprezentacija u konkurenciji svih skupina, za što ima dobre izglede. Trenutno smo među najboljim reprezentacijama među svim trećeplasiranima, ali na kraju kvalifikacija nam se u tom poretku neće računati bodovi protiv posljednjeplasirane momčadi skupine. Trenutno smo vodeći s 12 bodova iz sedam utakmica jer je Malta posljednja. Ukrajina ima slabiju gol ratliku uz utakmicu manje. Albanija je treća s 11 bodova i tri utakmice do kraja natjecanja. U dodatnim kvalifikacijama Hrvatska bi bila nositelj.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.