Kako izgledaju najjača i najslabija liga Lige nacija?

Kako izgledaju najjača i najslabija liga Lige nacija?

Ususret novome UEFA-inom natjecanju!

Foto: UEFA.com

Donosimo koje reprezentacije čine skupine Lige A i Lige D.

Liga nacija je novo natjecanje UEFA- e koje vraća igrače u reprezentativne dresove u rujnu ove godine, a pobjednik se dobiva u lipnju sljedeće godine. Reprezentacije su podijeljene u četiri lige, a unutar svake lige postoje četiri jakosne skupine. U svakoj od tih četiri skupina svake lige, smještene su tri ili četiri reprezentacije. Pogledajmo kako izgledaju najjača i najslabija liga.

Ligu A čine najbolje europske reprezentacije, pa su se tako u skupini 1 smjestili aktualni svjetski prvaci – Francuska, svjetski prvaci iz 2014. godine, za koje je natjecanje u Rusiji završilo nakon grupne faze – Njemačka, te brončana Nizozemska s Mundijala 2014. , koja na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu nije sudjelovala.

Skupinu 2 Lige A čine: Island s kojim se Hrvatska susrela na mundijalu u Rusiji u grupnoj fazi natjecanja, Švicarska koju je Švedska pobjedom u osmini finala u Rusiji zaustavila na putu do četvrtfinala, te Belgija koja je kući ponijela broncu sa Svjetskog prvenstva u Rusiji nakon pobjede nad Engleskom.

U skupini 3 našle su se : Poljska koja je nakon grupne faze natjecanja u Rusiji otputovala kući kao posljednje rangirana reprezentacija skupine H s tri upisana boda, Italija koja je titulu svjetskog prvaka osvojila 2006. godine pobjedom nad Francuskom izborenu kaznenim udarcima, a utakmicu pamtimo i po zarađenom crvenom kartonu Zinedine Zidanea, te Portugal kao aktualni europski prvak.

Skupinu 4 u kojoj je smještena Hrvatska svoje mjesto našle su i reprezentacije Engleske i Španjolske. S Engleskom su Vatreni odigrali polufinale u Rusiji i pobjedom nakon produžetaka osigurali put u finale. Španjolsku su kaznenim udarcima zaustavili domaćini u osmini finala, a Hrvatska je protiv Španjolske zaigrala na Europskom prvenstvu u Francuskoj 2016. godine, te upisala pobjedu. Dodajmo još kako nas ogledi Hrvatske i Španjolske očekuju 11. rujna i 15. studenog, a utakmice Vatrenih i Engleske 12. listopada i 18. studenog.

Ligu D kroz četiri skupine sačinjava po četiri reprezentacije Europe koje su najslabije rangirane, pa su tako svoje mjesto u skupini 1 našle Gruzija, Latvija,Kazahstan i Andora.

Skupinu 2 čine : Bjelorusija, Luksemburg, Moldavija, te San MarinoAzerbajdžan, Farski Otoci, Malta i Kosovo smjestili su se u skupinu 3 Lige D, dok su Makedonija, Armenija, Lihtenštajn i Gibraltar u skupini 4.

Spomenimo kako nijedna od reprezentacija koje čine neku od četiri skupine Lige D, nije sudjelovala na Prvenstvu u Rusiji.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.