Kako pobijediti Shapovalova? Galović: Pouzdajem se u svoj servis i atmosferu!

Kako pobijediti Shapovalova? Galović: Pouzdajem se u svoj servis i atmosferu!

Može li Viktor Galović iznenaditi Shapovalova?

Težak je zadatak zapao Viktora Galovića koji će danas na terenu mijenjati Marina Čilića u susretu protiv Denisa Shapovalova, kanadske teniske senzacije. Zadnjih godinu i pol se pojavilo dosta novih imena na teniskoj sceni u nadi da će vodeća veteranska garnitura usporiti te im prepustiti mjesto, ali to se još nije dogodilo. Shapovalov je jedno od tih imena za koja smo tek saznali prije nekoliko mjeseci nakon što je počeo nizati sve veće skalpove na ATP turnirima. Što točno krasi ovoga Kanađanina? Za početak, ubitačan forhend. To je najmoćnije oružje koje posjeduje ovaj mladi Kanađanin za koje mu je trebalo godine rada pod strogim trenerski režimom. Međutim, Shapovalov nije one trick pony. Njegov bekhend postaje sve opasnije oružje te mu dopušta da ne zapada previše puta u podređeni položaj tokom susreta. Štoviše, omogućava mu da ostaje u igri te da okrene poen u svoju korist.

Naravno, najočitiji njegov problem je što je još jako mlad, a nekonzistentnost je srednje ime svih mladih igrača na Touru, što smo sami imali prilike vidjeti s našim Ćorićem. Najviše ga muče dječje bolesti u pravom smislu riječi. Zna izgubiti živce, previše je puta nestrpljiv tokom susreta što ga je već dovoljno puta koštalo pobjede. Njegov najpoznatiji incident je i onaj najslučajniji kada je u bijesu udario lopticu punom snagom i pogodio koga drugoga negoli samu sutkinju koja nije previše razmišljala što će napraviti.

Što o ovome svemu misli naš Viktor Galović? Naš podređeni reket u ovome susretu? Koja je njegova taktika? Pa ja vam sigurno neću reći već će vam on sam pojasniti što misli da mora uraditi ako želi imati šanse u današnjem susretu:

“Mogu ga sigurno ugroziti servisom. Servis će mi sigurno sutra pomoći, pogotovo na njegov bekend. Treba početi dobro. To je već veliki plus za cijeli meč.”

Galović još vjeruje da će imati velike koristi i od prvog susreta dana:

“Mislim da mi to može jako puno pomoći. Borna će igrati prvi pa ću imati priliku vidjeti kakva je atmosfera i što da očekujem u meču.”

Sve znate, Galović je svjestan svojih šansi, kao i Shapovalov svojih. Susret je sutra na rasporedu poslije prvog susreta dana između Ćorića i Polanskog koji započinje u 14:00.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.