Kakva čast! Proslavljeni Slavonac novi pomoćnik Zlatka Dalića

Kakva čast! Proslavljeni Slavonac novi pomoćnik Zlatka Dalića

Jedan od šestorice članova Kockastog kluba 100, bivši proslavljeni reprezentativac Ivica Olić priključio se stručnom stožeru izbornika Zlatka Dalića.

“Velika mi je čast ponovno biti dio hrvatske reprezentacije, ovoga puta u jednoj novoj ulozi. Zahvaljujem izborniku Daliću na ukazanom povjerenju i učinit ću sve kako bih dao svoj doprinos ostvarivanju našeg zajedničkog cilja, a to je plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiju”, kazao je za početak bivši igrač Marsonije Zagreba, Dinama, Herthe Wolfsburga, HSV-a, Bayerna CSKA i Munchena 1860.

“Vjerujem da svojim iskustvom iz igračke karijere i znanjem koje sam stekao radeći s velikim trenerima, kao i poznavanjem specifičnosti reprezentativnog okruženja, mogu pomoći reprezentaciji kao član stručnog stožera. Reprezentacija je za mene svetinja, veselim se biti opet dio tog kruga. Svakome mogu obećati kako ću i kao trener poštivati ono u što sam vjerovao kao igrač – a to je da su predan rad i pošten odnos ključevi uspjeha”, dodao je novi Dalićev pomoćnik.

Odluka je posebno razveselila izbornika koji je polako počeo slagati konture vlastitog stručnog stožera u kojemu je dosad jedina osoba bio trener golmana Marjan Mrmić.

“Jako mi je drago što je Ivica Olić prihvatio moj poziv, sve smo se brzo dogovorili jer dijelimo stav o tomu što predstavlja hrvatska reprezentacija. Ivica odlično poznaje reprezentativno okruženje, s klubovima i reprezentacijom je proživio praktički sve, a njegov ‘fajterski’ duh, optimizam i zarazno pozitivan pristup bit će od velike koristi cijeloj svlačionici. Olić će već od ovoga vikenda početi s praćenjem utakmica, a ostatak stožera upotpunit ćemo do okupljanja reprezentacije u studenom”, zaključio je Dalić.

Olić je u reprezentativnom dresu upisao 104 nastupa postigavši 20 pogodaka što ga čini petim najboljim strijelcem u povijesti nacionalne vrste od koje se oprostio u ožujku 2016. godine.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.