Kakva konkurencija! Izbornik u mukama, koga povesti u Rusiju?

Kakva konkurencija! Izbornik u mukama, koga povesti u Rusiju?

Zlatko Dalić u Rusiju može povesti 23 igrača, no popis onih koji pretendiraju na mjesta u reprezentaciji je puno veći.

Foto: Lea Perhoč

Još je sedam mjeseci klupske sezone ostalo do početka priprema za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a izbornik Zlatko Dalić već sada ima ozbiljne glavobolje po pitanju 23 igrača koja će povesti na Mundijal.

Unatoč činjenici kako je dosta stvari promijenio već protiv Grčke, sigurni smo kako će izbornik mijenjati i u sljedećim reprezentativnim akcijama, posebno zbog činjenice kako pozicija čeka Matea Kovačića, Vedrana Ćorluku, Milana Badelja i Marka Pjacu koji su ozlijeđeni ili nedovoljno oporavljeni.

Oni će na izbornikovu popisu biti ako se za to izbore kroz klubove, a zapravo je samo pozicija vratara ona koja neće biti podložna promjenama. Subašić, Kalinić i Livaković su sigurna oklada osim ako ne dođe do nenadanih ozljeda, a u tom slučaju uskočiti bi trebali Posavec ili Šemper.

Na stoperskim pozicijama sigurna su četvorica. Domagoj Vida, Dejan Lovren, Vedran Ćorluka i Matej Mitrović kojemu izbornik vjeruje, dok bi poziciju petog za Svjetsko prvenstvo mogao zadržati Zoran Nižić ako ga ne istisne netko od mladića, Duje Ćaleta-Car ili Filip Benković.

Na desnom beku osim Šime Vrsaljka i Tina Jedvaja Hrvatska nema ozbiljnih opcija, dok je na lijevoj strani prema prikazanom siguran jedino Ivan Strinić. Za drugu poziciju boriti će se Marin Leovac, Josip Pivarić i Borna Barišić koji nije konkurirao zbog ozljede, ali je odigrao vrhunsku polusezonu u Osijeku.

Centralni vezni bi trebali biti Mario Pašalić, Ivan Rakitić, Marcelo Brozović, Milan Badelj i Mateo Kovačić, a priliku iz drugoga plana čekati će kapetan Rijeke Filip Bradarić i njegov imenjak Krovinović koji se izborio za svoje minute u sastavu Benfice.

Na desnom krilu mjesto bi trebalo biti rezervirano za oporavljenog Marka Pjacu, a leđa bi mu trebao čuvati Nikola Vlašić, dok će priliku teško ovdje, ali i u špici dobiti napadač Standarda Duje Čop. Na lijevoj strani neprikosnoven je Ivan Perišić uz kojega bi u Rusiji trebao biti Ante Rebić, a leđa će im čuvati Josip Brekalo, igrač Stuttgarta i jedan od najboljih U21 reprezentativaca.

Prednji vezni kod Dalića je alfa i omega reprezentacije Luka Modrić, a za mrvice iza njega pokušat će se izboriti Marko Rog i Alen Halilović.

U napadu također ne bi trebalo biti dvojbe. Nikola Kalinić, Mario Mandžukić i Andrej Kramarić tu su sigurna oklada, a priliku čeka Ivan Santini iz Caena.

ŠIRI POPIS 36 KANDIDATA ZA SVJETSKO PRVENSTVO
Vratari: Subašić, L. Kalinić, Livaković
Stoperi: Ćorluka, Vida, Lovren, Mitrović, Nižić, (Ćaleta-Car, Benković)
Desni bekovi: Vrsaljko, Jedvaj
Lijevi bekovi: Strinić, Pivarić, (Leovac, Barišić)
Centralni vezni: Rakitić, Brozović, Badelj, Kovačić, Pašalić, (Bradarić, Krovinović)
Desna krila: Pjaca, Vlašić, (Čop)
Prednji vezni: Modrić, Rog, (Halilović)
Lijeva krila: Perišić, Rebić, (Brekalo)
Napadači: Mandžukić, N. Kalinić, Kramarić, (Santini)
U () su igrači koji sigurno ne bi trebali konkurirati za popis od 23 igrača

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.