Kakva pljuska za HNL! Prošle godine Hrvatska imala četiri kluba u play-offu, ove ostala samo na Dinamu!

Kakva pljuska za HNL! Prošle godine Hrvatska imala četiri kluba u play-offu, ove ostala samo na Dinamu!

Loše vijesti za klupski koeficijent.

Nakon što je Osijek ispao još u drugom pretkolu Europske lige od škotskog Rangersa, bilo je jasno da Hrvatska neće ponoviti prošlogodišnji uspjeh od četiri kluba u play-offu europskih natjecanja.

Doduše, ispadanje Osijeka bilo je, više – manje, očekivano i najmanje mu se nešto može prigovoriti. No, nakon što su lani Osijek, Hajduk i Dinamo igrali play-off Europske lige, a Rijeka Lige prvaka, ove godine Hrvatska je ostala samo na zagrebačkom Dinamu.

Time je definitivno došlo do velikog posrtaja i pljuske za HNL, a on se dogodio na tragičan način. Bili su primili gol u trećoj minuti sudačke nadoknade od Steaue, koja ničime nije pokazala da je bolji protivnik od Hajduka, a Riječani su ispali od tek deset godina starog kluba, koji je u prvom susretu trebao izgubiti 6:1, ali nije pa je u uzvratu prošao dalje.

Tako rapsodija Vatrenih s Mundijala nije dobila i nastavak na klupskom planu. A ovim silnim ispadanjima Hrvatska će samo gubiti bodove dragocjenog Uefinog klupskog koeficijenta i već sad je poznato kako nagodinu nikako neće moći imati dva predstavnika u kvalifikacijama Lige prvaka.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.