Kakva završnica u Bischofshofenu! Stoch za povijest

Kakva završnica u Bischofshofenu! Stoch za povijest

Stoch je pobjedom na zadnjoj postaji turneje izjednačio rekord star 16 godina.

Kamil Stoch/Getty Images

Poljski skakač na skijama Kamil Stoch postao je tek drugi u povijesti koji je uspio pobijediti na sva četiri natjecanja “Novogodišnje turneje”, nakon slavlja u Obertsdorfu, Garmisch-Partenkirchenu i Innsbrucku, 30-godišnji Poljak bio je najbolji i u Bischofshofenu te tako izjednačio pothvat Nijemca Svena Hannawalda otprije 16 godina.

Stoch je u Bischofshofenu slavio skokovima od 132.5 i 137.0 metara koji su mu donijeli ukupno 275.6 bodova, 3.4 više od drugog Norvežanina Andersa Fannemela (130.0 i 139.0m), odnosno 5.1 više od trećeg Nijemca Andreasa Wellingera (129.0 i 139.5m).

Sjajni je Poljak ostvario najbolji skok prve serije, a zatim izdržao pritisak u drugoj i skočio upravo onoliko koliko je bilo dovoljno da se upiše u povijest skijaških skokova. Ovo je bilo 66. izdanje “Novogodišnje turneje”, a samo su Hannawald i Stoch uspjeli pobijediti na sve četiri postaje.

Stochu je ovo druga uzastopna pobjeda na “Turneji”, a do nje je stigao s ukupno 1108.8 bodova, čak 69.6 više od drugog Wellingera, a 87.5 više od trećeg Fannemela.

Dvostruki olimpijski pobjednik iz Sočija Stoch je usto i preuzeo vodstvo u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa, sada ima 723 boda, 12 više od drugog Nijemca Richarda Freitaga koji je zbog pada u prvoj seriji natjecanja u Innsbrucku u četvrtak propustio Bischofshofen. Treće mjesto drži Wellinger sa 569 bodova.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.