Kakvo ludilo u Zadru, pogledajte kako su dočekana ‘srebrna dica’

Kakvo ludilo u Zadru, pogledajte kako su dočekana ‘srebrna dica’

Četiri zadarska nogometaša jedrenjakom su oplovili zadarski poluotok, a zatim se fešta nastavila na Forumu.

Foto: Marija Bjelivuk

Zadarska dica stigla su u rodni grad, a sugrađani su im održali još jedan doček za pamćenje. Deseci tisuća građana okupili su se na zadarskom Forumu kako bi dostojno dočekali viceprvake svijeta koji su prve korake napravili upravo u njihovom gradu.

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i najbolji igrač svijeta Luka Modrić, naš vratar Danijel Subašić, zatim Šime Vrsaljko Dominik Livaković nešto poslije 20 sati isplovili jedrenjakom Branimir, a tijekom čitave plovidbe nad njima letjela su četiri helikoptera Hrvatske vojske. Ne bi to bila prava fešta da Suba i Šime nisu završili u moru, no mokra odjeća nije ih omela u daljnjem slavlju.

Kad su dotakli čvrsto tlo prvo su ih dočekala sadašnja ‘zadarska dica’, djeca svih zadarskih sportskih klubova koja su napravila špalir za prolazak Vatrenih. Kad su napokon stigli do pozornice na zadarskom Forumu nastala je prava ludnica. Svi su htjeli barem na trenutak dotaknuti svoje heroje pa je u trenutku pozornica bila prepuna djece.

Publika je skandirala imena četvorice Zadranina i Hrvoja Ćustića, na pozornici su s Vatrenima bili i Tomislav Bralić Mladen Grdović, a cijeli je Forum zajedno pjevao ‘Moju domovinu’ i ‘Nije u šoldima sve’. Hrvatske su nogometaše dočekali i mnogi drugi hrvatski sportaši, među okupljenima su se nalazili i košarkaški reprezentativci Rok Stipčević Marko Popović.

“Mi smo Zadrani, Zadar je naš!” vikao je Šime s pozornice.

Luka se promuklog glasa zahvalio sugrađanima, ali i cijeloj Hrvatskoj na dočeku. “Dobra večer, Zadre! Ovih mjesec i pol dana bio je najljepši period u mom životu i karijeri. Ovo u Zadru je šlag na torti… hvala vam, najbolji ste!”

A najmlađeg su Zadranina i mladu nadu hrvatskog nogometa, Dominika Livakovića, pitali o minutaži na Svjetskom prvenstvu. “Da, nisam ulazio u igru, ali to nije bitno. Nakon utakmice svi smo se osjećali kao da smo igrali.” 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.