DOBRO RASPOLOŽENJE ZA EP

KALINIĆ: “NIKOME NIJE LAKO ZABITI DESET”

KALINIĆ: “NIKOME NIJE LAKO ZABITI DESET”

Pjaca: "Mogu igrati na bilo kojoj poziciji"

Foto: HNS / Facebook

“San Marino možda i nije bio baš težak protivnik, no bitno je da smo mi realizirali svoje šanse, uvjerljivo pobijedili te u dobrom raspoloženju krećemo na Europsko prvenstvo”, izdvojio je Nikola Kalinić, strijelac jednog od dva hat-tricka na utakmici.

U igru je ušao u 56. minuti umjesto strijelca prvog hat-tricka, Marija Mandžukića, a mrežu je pogađao u 59., 73. i 84. minuti.

“Moj je posao zabijati golove, a danas nikome nije lako zabiti deset, bez obzira na razinu protivnika. Ovo nam je bio malo jači trening i svi smo dali sve od sebe. Zadovoljni smo”, zaključio je napadač Vatrenih.

Marko Pjaca postigao je svoj prvi pogodak za hrvatsku reprezentaciju, otvorivši rekordnu golijadu protiv San Marina u Rijeci.

“Mislim da je utakmica bila odlična, oborili smo rekord i to je lijepo, koliko god se govorilo da nam San Marino nije pravi test. Mislim da nam je ovo koristilo, da steknemo osjećaj za ulazak u šanse i postizanje pogodaka te samopouzdanje, što je važno uoči velikog natjecanja”, rekao je Pjaca.

“Možemo reći da je ovo bila trening-utakmica, ali bili smo jako dobri. San Marino je manje kvalitetan, no bili smo jako motivirani, iskoristili svaku minutu i to je rezultiralo s ovih 10:0. Hvala svim navijačima koji su nas pratili na pripremama i na utakmicama”, dodao je.

Pjaca je za Hrvatsku spreman igrati na bilo kojoj poziciji, istaknuo je.

“Što se moje pozicije tiče, ja ću igrati što god izbornik kaže i stopera i vratara ako treba. Navikao sam u klubu igrati lijevo, no nije mi nikakav problem igrati desno”.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.