Kalinić se ekspresno vratio u Hrvatsku nakon sukoba s izbornikom Dalićem

Kalinić se ekspresno vratio u Hrvatsku nakon sukoba s izbornikom Dalićem

Hrvatski reprezentativac vratio se kući.

Hrvatski nogometni reprezentativac Nikola Kalinić vratio se u Hrvatsku nakon što ga je izbornik Dalić poslao kući radi kršenja discipline. U Splitu ga je dočekao njegov zastupnik Tomislav Erceg, koji je zatrpan pozivima iz Italije oko toga što je to napravio Nikola, inače igrač talijanskog Milana.

Razlog sukoba je taj što je Kalinić odbio ući u igru pet minuta prije kraja utakmice s Nigerijom. Bio je to finiš sukoba između napadača i izbornika koji je započeo još nakon dvoboja u Liverpoolu između Hrvatske i Brazila (0:2). Tamo je Kaliniću teško palo što ga Dalić uopće nije uveo u igru te je tražio objašnjenje, a pale su i teške riječi. Izbornik ga je ipak uspio smiriti i uvjeriti ga kako je mu potreban ali se još osjetilo nezadovoljstvo u zraku.

O svemu tome oglasio se i sam izbornik: “Na utakmici s Nigerijom Nikola se zagrijavao, trebao je ući drugo poluvrijeme, ali rekao je da nije spreman ući, jer osjetio je problem s leđima. To se isto ponovilo protiv Brazila u Engleskoj, da nije bio spreman. I trening jučer, isto je rekao da nije spreman za trening. Ja sam to mirno prihvatio. Tri puta nisi spreman, a ja trebam spremne igrače, zdrave igrače i ja sam jučer odlučio da se on vrati doma”.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.