Kalinić u finalu Europske lige: “Drago mi je što je sve počelo s Hajdukom”

Kalinić u finalu Europske lige: “Drago mi je što je sve počelo s Hajdukom”

Nikola Kalinić s Dnjiprom želi do pehara pobjednika Europske lige...

Nikola Kalinić/Foto: Gettyimages

Nikola Kalinić predstavljat će hrvatske boje u finalu Europske lige protiv Seville. Negdašnji napadač Hajduka najugodnije je iznenađenje ovogodišnjih europskih natjecanja u dresu Dnjipra, a u Ukrajini se nadaju kako njihov ponos može i do pokala. Bila bi to velika stvar za državu u kojoj već mjesecima bjesni rat i svakim danom padaju nevine žrtve.

“Osjećaj je odličan, vjerojatno još nismo ni svjesni što smo napravili. Ovo je veliko ostvarenje za naš klub, ali i čitavu Ukrajinu. Slavlje nakon utakmice potrajalo je malo duže, a kad su navijači ušli u teren bilo ih je toliko mnogo da smo jednostavno morali otići u svlačionicu”, prepričava Kalinić.

Svjestan je i Kale da je plasman u finale Europske lige makar minimalna ‘zadovoljština’ mnogobrojnim ukrajinskim ljubiteljima nogometa. “Nadam se da smo uspjeli bar malo razveseliti ljude. Ovo što smo sad napravili je veliko, ali želimo i do kraja. U momčadi je naravno puno Ukrajinaca i njima je naboj zasigurno veći, više se bore. No, mi igrači prvenstveno se nastojimo koncentrirati na utakmice, a ne rat”, izjavio je za Slobodnu Dalmaciju.

Na početku ovosezonskog europskog puta Dnjipro se sučelio upravo bivšem Kalinićevu klubu. “Izgleda kao da je samo jedan gol nedostajao da ispadnemo, no Lovre Kalinić bio je tada igrač utakmice. Bili smo bolji, to nije upitno, ali drago mi je da je cijela ova priča počela upravo s Hajdukom”, zaključio je Kalinić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.