Kamerunski nogometni savez pokrenuo istragu oko navodnog namještanja utakmice Hrvatska – Kamerun

Kamerunski nogometni savez pokrenuo istragu oko navodnog namještanja utakmice Hrvatska – Kamerun

- Nedavne optužbe o namještanju utakmica na Svjetskom prvenstvu ne odražava vrijednosti i principe u našoj reprezentaciji, rekao je Joseph Owona.

Reprezentacija Kameruna/Getty Images

Kamerunski nogometni savez otvorio je unutarnju istragu o optužbma da je utakmica između Hrvatske i Kameruna namještena. Krovna organizacija kamerunskog nogometnog saveza objavila je da će se etička komisija pozabaviti natpisima u Der Spiegelu o namještanju utakmica. Istaknuto je da će se posebna pažnja usmjeriti na utakmicu s Hrvatskom.

– Nedavne optužbe o namještanju utakmica na Svjetskom prvenstvu, posebice ogleda Hrvatska – Kamerun,  kao i spominjanje sedam trulih jabuka u našoj reprezentaciji, ne odražava vrijednosti i principe u našoj reprezentaciji, rekao je Joseph Owona.

– Želimo obavjestiti javnost da, unatoč tome što nas FIFA još nije kontaktirala, naša administracija je zatražila od etičkog povjerenstva da provede istragu. Usmjerit ćemo sve snage i sredstva prema tome da riješimo ovaj cijeli slučaj u najkraćem mogućem roku, rekao je Owona.

Ugledni Der Spiegel pozabavio se ovom temom pozivajući se predviđanje Wilsona Rajaa Perumala, poznato lice u kladioničarskim krugovima  kada je u pitanju namještanje utakmica. Perumal je pogodio da će Kamerun izgubiti utakmicu 0:4 i da će jedan od igrača afričke reprezentacije u prvom poluvremenu zaraditi crveni karton. Kamerun je izgubio 0:4, a Song je u 40. minuti zaradio crveni karton zbog udaranja Marija Mandžukića na polovici hrvatske reprezentcije!

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.