U izboru UEFINOG žirija

Kampovi nacionalnih manjina među najboljim projektima u Europi

Kampovi nacionalnih manjina među najboljim projektima u Europi

Projekt nogometnih kampova nacionalnih manjina odabran je od strane Uefe za jedan od 17 najboljih u Europi u protekle dvije godine.

Foto: HNS

Krovna europska nogometna organizacija svake dvije godine organizira dodjelu nagrada nacionalnim savezima koji se istaknu kreativnošću, rezultatima i kvalitetom projekata iz različitih aspekata marketinga.

Ove godine nagrade se dodjeljuju u pet kategorija: aktivacija brenda, interakcija s navijačima, komercijalno partnerstvo, grassroots kampanja i kampanja ženskog nogometa. Iz ukupno 35 saveza u Uefu je pristiglo ukupno 85 prijava, a Uefin žiri odabrao je po tri najbolja projekta u svakoj od kategorija.

Iz HNS-a su izrazito ponosni što je među tri najbolja projekta u kategoriji “Grassroots kampanja” odabran projekt nogometnih kampova nacionalnih manjina u organizaciji HNS-a i Svjetske organizacije Roma.

nogomet-kampovi1_700_369_cut

foto: HNS

Jedinstveni projekt, koji je na šest do sada održanih kampova okupio dječake i djevojčice, pripadnike/pripadnice nacionalnih manjina, svidio se Uefinom žiriju kako zbog uključivanja novih aktera u nogomet tako i zbog uloge integracije tih mladih nogometaša i nogometašica u društvo.

Marketing managerica HNS-a Koraljka Petrinović i glasnogovornik Tomislav Pacak tom prigodom imali su priliku u Ateni predstaviti nogometne kampove nacionalnih manjina marketinškim stručnjacima iz svih europskih saveza, a u konkurenciji za prvo mjesto su i projekti Finskog te Njemačkog nogometnog saveza.

Podsjetimo, Hrvatski nogometni savez je 2011. bio među završna tri finalista s projektom Uvijek vjerni, a 2014. godine osvojio je prvu nagradu za digitalnu komunikaciju s navijačima uoči i tijekom Svjetskog prvenstva 2014. godine.

nogomet-kampovi-3_685_375_cut

foto: HNS

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.