Kapetan Furije jasno poručio: “Ne mogu zamisliti Primeru bez Barcelone”

Kapetan Furije jasno poručio: “Ne mogu zamisliti Primeru bez Barcelone”

Sergio Ramos je u radijskoj emisiji El Transisto govorio o situaciji u Kataloniji, Gerardu Piqueu i porazu kod Girone.

Foto: Deportes.elpais.com

Kapetan Reala iz Madrida i španjolske nogometne reprezentacije Sergio Ramos otvorio je dušu u razgovoru za radijsku emisiju El Transisto.

Govorio je o nedavnom odcjepljenju Katalonije i svom odnosu s Gerardom Piqueom, stoperom Barcelone. Naime, kapetan Furije nije stao u obranu svog suigrača nakon što su ga navijači vrijeđali na treningu reprezentacije zbog glasovanja za katalonsku nezavisnost, no Ramos je u međuvremenu promijenio retoriku.

“Neke riječi koje je Pique izgovarao štete reprezentaciji. Kao kapetan uvijek govorim da moramo biti svjesni svakog poteza kojeg napravimo. Bez obzira na to što drugi misle, Pique se uvijek ponašao uzorno. Naš odnos? Ako ga usporedim s odnosom koji smo imali u prošlosti, onda mogu reći da se sada slažemo jako dobro. Ranije gotovo nije bilo nikakvog odnosa. Poštivali smo se jer smo igrali skupa i jer smo znali da smo zajedno jedan od najboljih obrambenih parova svijeta. Međutim, nismo bili prijatelji, bili smo sve samo ne to. Ali kako sazrijevaš, ostavljaš po strani stvari kojima si ranije davao važnost. To je popravilo naš odnos”, kazao je Ramos koji Primeru nikako ne može zamisliti bez najvećeg rivala.

“Ne mogu zamisliti španjolsko prvenstvo bez Barcelone. Volio bih da ostanu i da se ništa ne promijeni. Boli me kad vidim što se događa jer mislim da smo zajedno jači. Tužan sam kad vidim sliku Španjolske koja je poslana svijetu. Više me brine što naša državna himna nema riječi nego trenutačna situacija u Kataloniji. Osjećam zdravu zavist kada vidim druge igrače kako pjevaju svoju himnu.”

Osim političkih tema i reprezentativnih previranja s Piqueom, Ramos je otvorio dušu i po pitanju nedjeljnog poraza Reala na gostovanju kod Girone.

“Poraz nije ugodan. Real je klub u kojem se uvijek traži pobjeda, nije da mi ne znamo kako je to izgubiti, ali osjećaj je uvijek gorak. Atmosfera? Katalonske zastave na ulicama Girone mi ništa nisu značile, isto je kao kad odem u Sevillu i tamo na ulicama vidim zastave Andaluzije. U Gironi sam se osjećao Španjolac kao i svugdje”, zaključio je Ramos.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.