Kapetan Istre zavapio: “Preživljavamo. Ne znam kako ćemo dalje”

Kapetan Istre zavapio: “Preživljavamo. Ne znam kako ćemo dalje”

Istra 1961 nalazi se pred gašenjem, a razmišljalo se i o neodlasku na gostovanje kod Cibalije u Vinkovcima.

Foto: Twitter

Igrači Istre 1961 nisu primili plaće već nekoliko mjeseci, predsjednik i vlasnik kluba Michael Glover je u SAD-u, a jedini istarski prvoligaš je pred gašenjem. Igrači su od štrajka odustali, a razmišljalo se o neodlasku na gostovanje kod Cibalije koje je na rasporedu danas od 15 sati.

Pred medije je stao kapetan Mateo Bertoša koji i sam priznaje kako se nikada ranije u karijeri nije susreo s ovakvom situacijom.

“Teško je to opisati riječima, tko nije probao ne zna kako je to. Iskreno, i ja se prvi put nalazim u takvoj situaciji. Dosta je napeto, nervoza vlada u klubu, pokušavamo se koncentrirati na rad, na treninge i utakmice, ali nije lako. Voda je došla do grla i, kao što ste mogli i sami saznati, bilo je upitno gostovanje u Vinkovcima”, započeo je Bertoša koji je odbio nagađanja o štrajku, iako se o njemu razmišljalo.

“Odlučili smo, igramo za sebe, trebali smo možda prije krenuti u štrajk kad je još netko bio u klubu, kad se netko koliko-toliko brinuo za sve to. Uostalom, mogli smo ne otići na utakmicu u Vinkovce, ali što bismo time postigli”, nastavio je Bertoša koji je u sljedećim rečenicama najbolje opisao u kakvoj se zapravo situaciji nalaze igrači Istre.

“Međusobno si pomažemo, pomažu nam roditelji, bližnji, ima nekoliko igrača koji su zaradili nešto sa strane, nekako se snalazimo. Postoje ljudi koji nam izađu ususret pa nas počaste u restoranima, uglavnom, preživljavamo. Puno je stranaca koji su došli iz drugih sredina, kao što ste i sami rekli, ima mladih dečki, s druge strane neki od nas imaju i obitelj, borimo se kako god znamo i umijemo. Nadam se da će se do Hajduka sve riješiti jer, u suprotnom, ne znam kako ćemo dalje”, zaključio je kapetan pulskog prvoligaša.

Rezultati by SofaScore

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.