Kapetan iz snova, s 40 godina vratio Parmu u Serie A

Kapetan iz snova, s 40 godina vratio Parmu u Serie A

Ostao je u Parmi kada je bilo najteže, a sada se ponovno vraća u prvu talijansku ligu.

Foto: Alessandro Lucarelli / Facebook

Alessandro Lucarelli održao je obećanje i vratio Parmu u Serie A. Klub je iz prve lige ispao zbog financijskih razloga, a zatim je s Neviom Scalom na predsjedničkom mjestu krenuo u nove pobjede. 2015. godine Parma je ispala u Serie D, amatersku ligu. Nogometaši koji su nekada trčali po nejvećim svjetskim stadiona morali su sami prati kopačke, izgledalo je kao da igraju za neki kvartovski klub, a ne za dvostrukog osvajača Europske lige.

Parma je i tada rušila rekorde. U amaterskom rangu prodano je 9000 ulaznica, najvatreniji najvijači ni tada nisu napustili svoj klub. Klub je tada imao 14 milijuna eura duga kojeg nitko nije mogao platiti te se krenulo u potpunu rekonstrukciju.

Odmah nakon prve sezone, koja je prošla bez ijednog poraza, Parma je prešla u Serie C. Vodstvo kluba okupilo je nogometaše koji su jednostavno bili prejaki za ovaj rang natjecanja pa je Parma iz kola u kolo grabila prema vrhu tablice. Iako na zalasku karijere, kapetan momčadi Alessandro Lucarelli obećao je da će ekipu vratiti tamo gdje joj je i mjesto – u Serie A.

“Rekao sam da ću vratiti Parmu u Serie A i ispunio sam obećanje. Sve je ovo doista nevjerojatno. Ni u najluđim snovima nismo sanjali da se ovako nešto može dogoditi.” rekao je Lucarelli koji je s voljenim klubom prošao i trnje i kamenje.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.