EP Rukomet: Karabatić donio Francuskoj medalju!

EP Rukomet: Karabatić donio Francuskoj medalju!

Francuzi su ipak opravdali ulogu favorita.

Reprezentacija Francuske okitila se brončanom medaljom na ovogodišnjem rukometnom Euru. U sudaru europskih velikana savladali su Dansku 32:29.

Prvih devet minuta reprezentacije su se izmjenjivale u vodstvu. U desetoj minuti Danci prvi put dolaze do plus dva (6:8). Danska je imala prednost 10:11 u 15. minuti. No, tada Francuzi rade seriju 3:0 i odlaze na 13:11 na krilima Nikole Karabatića. Lindberg je smanjio na 13:12, no nova serija Francuza dovodi ih na plus četiri (16:12). Na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 17:14 u korist ekipe Didiera Dinarta. Treba spomenuti da su svoje prste u ovom vodstvu Francuske imali i danska igra bez vratara i Rasmus Lauge Schmidt, koji je zaradio dva isključenja odjednom, zbog prekršaja i prigovora.

U drugom dijelu Francuzi su držali prednost, no u 44. minuti imali su Danci priliku doći na minus jedan. Tada se ukazao Guigou, koji je ukrao loptu Dancima, koji su imali čistu kontru. Naravno, bolji poklon nije trebao Francuskoj. Brzo su se vratili na plus četiri. Terenom je gospodario Nikola Karabatić, koji je i asistirao i zabijao. Igrala se 51. minuta kada je Abalo donio Francuskoj plus pet (28:23). No i Danci rade seriju plus tri i vraćaju se preko Lindberga. Dinart ponovo u igru vraća Karabatića. Francuska ponovo gubi loptu, no onda rumunjski suci uzimaju loptu Laugeu u kontri, iako se čini da je sve bilo čisto. Bit će to odluka o kojoj će sigurno biti još priče. Dotad mirna zagrebačka publika uputila je salve zvižduka sudačkom paru, no Karabatić je zabio u idućem napadu Francuske i vratio prednost na tri razlike. Na kraju je završilo 32:29.

Kod Francuske najefikasniji je bio Karabatić s devet pogodaka, a dodao je i šest asistencija. Dancima nije pomogao ni raspoloženi Lindberg, koji je zabio čak 12 pogodaka. Dumolin je skupio 8 obrana, Gerard tri. Na drugoj strani Green je obranio 11 udaraca, Landin Jacobsen dva.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.