Karate: Dvije Hrvatice u borbi za zlato

Karate: Dvije Hrvatice u borbi za zlato

Šest hrvatskih natjecatelja borit će se za medalje na EP-u u karateu (Baku), što znači da ih je isto toliko osiguralo put na Europske igre...

Ana Lenard

Hrvatski karatisti i karatistice poprilično su uspješno odradili dosadašnji dio Europskog prvenstva u Bakuu. Maša Martinović i Ana Lenard izborile su najmanje srebrne medalje (u kategorijama do 68, odnosno do 61 kg) te će se u finalu boriti za odličje najjačega sjaja protiv domaće Meltem Hocaoglu, tj. Francuskinje Lucie Ignace. Zajedno s natjecateljima koji će tražiti treće mjesto, Hrvatska s ovim uspjesima ima sigurnih šest putnika na Europske igre.

U pojedinačnim katama četvero će naših reprezentativaca u borbu za broncu. U subotu će svojih ‘pet minuta’ tražiti Vlatka Kiuk protiv Čehinje Veronike Miškove, Jelena Kovačević (do 55 kg) kontra Španjolke Cristine Ferrer Garcije, Monika Berulec (do 50 kg) protiv njemačke predstavnice Bugur Duygu te Danil Domcjoni (do 67 kg), koji će se sučeliti Ricardu Giegleru.

Bez odličja ostat će Ivona Tubić, koja je nastupala u kategoriji do 68 kg i bez borbe izgubila u drugom kolu, Ivan Kvesić (do 84 kg) koji je poražen u prvom kolu od domaćeg natjecatelja Ugura Aktasa te Anđelo Kvesić čiji je put na kontinentalnoj smotri također okončan već na startu – bolji je od njega bio Belgijac Bryan Vanwaesberghe.

Goran Lučin poražen je s 1:0 od Slovaka Matusa Lieskovskyjeg (do 75 kg), dok je očekivani poraz doživio i Ivan Ermec od favoriziranog Španjolca Damiana Huga Capdevilla.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.