Karla Kožić brončana na Gimnazijadi

Karla Kožić brončana na Gimnazijadi

Ovaj tjedan se održava Gimnazijada u Maroku. Hrvatska tamo ima veliki broj srednjoškolskih predstavnika koji pohađaju gimnazijske programe obrazovanja. Gimnazijada je oblik sportskog natjecanja za gimnazijalce, a tamo se natječu sportaši iz svih krajeva svijeta u svim olimpijskim sportovima.

Fotografija Gymnasiade 2018.

Foto: Gymnasiade 2018

Staza u Maroku bila je dužine od 60km i sprinterskog tipa. Nastupale su ženske ekipe iz Mađarske, Ukrajine, Maroka…

Karla Kožić je članica Bk Zadra i iza sebe ima niz rezultata. Kao najveći uspjeh ističe dvostruku krunu državne prvakinje iz 2014. godine. Postolja nisu izostala ni idućih godina.
U dresu reprezentacije i Zadra odvozila je nekoliko jakih trka po Italiji gdje se je plasirala među prvih 30 djevojaka na trci. Ima niz uspjeha i pobjeda na utrkama u Hrvatskoj i regiji.
Ističe kako trenira sama i kako se u bliskoj budućnosti vidi u nekoj profesionalnoj ženskoj ekipi. U Zadar je došla ove godine i radi po planovima trenera Ante Radića. Prepričava nam Karla kako je jako sretna sa angažmanom kluba i klubskim kolegama koji s njom treniraju kada je god u Zadru na pripremama.

Fotografija Hrvatski biciklistički savez - Croatian Cycling Federation.

Foto: Hrvatski biciklistički savez

Dobili smo i kratku izjavu Karle iz Maorka:

Trka je bila teška. Vozile smo 60km i bile su tu ženske reprezentacije Mađarske, Ukrajine i Maroka. Bilo je teško boriti se protiv njih jer ih je bilo više i mogli su raditi kompaktno dok sam ja jedina koja je predstavljala Hrvatsku u ženskom biciklizmu. Ovo mi je samo motiv za dalje, za nastavljanje treninga i trka, a nadam se da ću uskoro otići na Europsko i Svjetsko prvenstvo u biciklizmu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.