Karlović: “Goran želi da nadmašim njegov rekord”

Karlović: “Goran želi da nadmašim njegov rekord”

Ivi Karloviću nedostaje još 405 as servisa da prestigne Gorana Ivaniševića...

Ivo Karlović/Getty Images

Div sa Šalate, neosporno je, trenutačno proživljava drugu mladost, a na tom je putu sve bliže rušenju brojnih rekorda. Ivo Karlović preporodio se pod paskom trenera Petra Popovića, s 80. mjesta ATP-ove rang-liste ‘skočivši’ na 23, a na terenu – što je još bitnije – svakim danom izgleda sve bolje.

“Ivo i ja smo godinama prijatelji. Putevi su nam se u jednom trenutku razdvojili i radili smo tek povremeno, ali sad smo se ponovno ‘našli’ i kombinacija odlično funkcionira. Karlo mijenja zone na drugom servisu, igra retern-volej, skraćuje poene i izlazi na mrežu”, rekao je nedavno srbijanski stručnjak Večernjem listu. “Cilj je da meč bude što ružniji za gledatelje, a što efikasniji za nas”, iskren je trener iz Novog Sada.

Hrvatski teniski veteran malo po malo napreduje s 36 godina na plećima, a s novih 165 as servisa na ovogodišnjem Wimbledonu sve je bliže i rušenju još jednog rekorda – u broju nedostižnih ubačaja na putu mu stoji još jedan Hrvat, Goran Ivanišević.

“Cilj mi je prestići Gorana, a bilo bi prekrasno da se to dogodi već ove godine. I on sam iz tjedna u tjedan računa moj zaostatak, a nedavno mi je kazao kako će biti sretan ako ga konačno i prestignem”, rekao je (D)Ivo.

Na vječnoj listi najboljih servisera Ivanišević vodi s ukupno 10.183 asa (895 mečeva), dok je Karlović za sada sada postigao 9778 as servisa u 516 mečeva (-405).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.