Karlović nominiran za prestižnu nagradu “Povratnika godine”

Karlović nominiran za prestižnu nagradu “Povratnika godine”

ATP je objavio kandidate za godišnje nagrade, a među nominiranima u kategoriji "Povratnik godine" našao se 37-godišnji hrvatski veteran Ivo Karlović.

Ta nagrada dodjeljuje se tenisačima koji su se uspjeli nakon ozbiljne ozljede vratiti i osigurati mjesto među najboljim igračima svijeta. Uz Karlovića, među nominiranima su Argentinac Juan Martin del Potro, Nijemac Florian Mayer i Francuz Julien Benneteau.

O pobjedniku i dodjeli nagrade “Povratnik godine” svojim glasovima odlučuju igrači. Na isti način dodjeljuju se nagrade “Stefan Edberg” za sportsko držanje na terenu te nagrada za igrača koji je najviše napredovao. Švicarac Roger Federer 11 je puta dobio nagradu “Stefan Edberg”, a nominiran je i ove godine, uz sunarodnjaka Stana Wawrinku, Britanca Andyja Murrayja i Španjolca Rafaela Nadala.

Za priznanje “Igrač koji je najviše napredovao” konkuriraju Nijemac Alexander Zverev, Austrijanac Dominic Thiem, Francuz Lucas Pouille i Britanac Daniel Evans.

Igrači će birati i najbolje turnire po pojedinim kategorijama ATP Masters 1000, ATP 500 i ATP 250, dok će o najboljem igraču, najboljem paru i nagradi “Zvijezda u usponu” odlučivati ATP ljestvica na kraju sezone.

Navijači svojim glasovima mogu izabrati najdražeg im igrača i najdraži par, dok je novost od ove godine nagrada “Trener godine”. Dobit će je trener koji je pomogao svom igraču da dosegne višu razinu igre tijekom sezone, a o pobjedniku će svojim glasovima odlučiti treneri.

Gotovo sve nagrade bit će uručene dobitnicima tijekom završnog ATP turnira osmorice najboljih pojedinaca i osam najboljih parova, koji će se održati od 13. do 20. studenoga u londonskoj O2 Arena.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.