Hrvatski veteran nastavlja s impresivnim nastupima na travi s-Hertogenbosha

Karlović svladao Čilića za finale s-Hertogenboscha

Karlović svladao Čilića za finale s-Hertogenboscha

Znalo se kako će Hrvatska imati predstavnika u ovogodišnjem finalu ATP turnira u nizozemskom s-Hertogenboschu, a nakon velike borbe Ivo Karlović je svladao Marina Čilića s 7-6, 5-7, 7-6, te se plasirao u finale turnira koji se igra na travi s-Hertogenboscha.

Ujedno je ovo bio šesti međusobni dvoboj hrvatskih tenisača, a Karlović je ovom pobjedom izjednačio rezultat na 3:3, te se osvetio Čiliću za poraz prošle godine u Parizu. Ovaj rezultat predstavlja veliki uspjeh za trećeg nositelja turnira Karlovića koji igra impresivan tenis u Nizozemskoj, te je na putu do finala svladao igrača iz top 10 Čilića, koji je inače sedmi igrač svijeta. Ključ Karlovićevog uspjeha su očekivano bili servisi, kojih je ‘div sa Šalate’ ispucao 29, a uspjeh 38-godišnjeg veterana je još veći ako znamo da je meč trajao malo ispod tri sata.

Iz Čilićeve perspektive ovaj poraz je svakako veliko razočaranje, budući da je na nizozemskom turniru bio postavljen kao prvi nositelj, dok će Ivo Karlović u finalu snage odmjeriti s Gillesom Mullerom, iskusnim Luksemburžaninom koji je u drugom polufinalnom paru svladao Zvereva.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.