Kasno buđenje Medveščaka u Čerepovcu

Kasno buđenje Medveščaka u Čerepovcu

Zagrebački hokejaši pretrpjeli su treći uzastopni poraz u KHL-u; bolji u Čerepovcu bio je Sjeverstalj...

foto: http://www.medvescak.com/

U Ledenoj palači u Čerepovcu Medveščak je, ‘zaboravivši’ stići na početak ogleda, poražen i treći put uzastopce nakon što su protekloga tjedna bijelu zastavu u teren bacili najprije moskovskom CSKA-u, a potom i SKA St. Peterburgu.

Prve dvije trećine u potpunosti su pripale domaćem Sjeverstalju; u četvrtoj minuti medvjedi su bez kažnjenog Alexandrea Boluca kapitulirali prvi put (Danil Volčenko), dvije minute kasnije pogađa i Dmitrij Kagarlickij, a pitanje pobjednika riješeno je već do četrdesete minute – u strijelce su se upisali Aleksandar Jevsejenkov (34′), Ruslan Karlin (36′) i Denis Ježov (37′).

U posljednjoj trećini na led je najzad istrčao raspoložen Medveščak, a rezultiralo je to situacijom u kojoj su parirali domaćinima, a većim dijelom bili i bolji takmac. Nemali šok priredili su Sjeverstalju u periodu od 46. do 53. minute – Colby Genoway, Lukas Lessio i Johan Hedberg bili su precizni za 5:3, ali više od toga nisu mogli. Sjeverstalj je bilo kakvo iznenađenje spriječio zgodicima Sergeja Monahova i Pavela Černova, osiguravši tri boda s konačnih 7:3 (0:2, 0:3, 3:2).

Trener Medveščaka Gordie Dwyer protivniku je čestitao na bodovima, istaknuvši kako je slavila bolja momčad. “Znali smo da će Sjeverstalj biti na najvišoj razini, no nismo uspjeli uzvratiti njihovoj realizaciji i intenzitetu igre koji su nametnuli od samog početka. Jako su startali i brzo došli u vodstvo. Nemamo izgovora, domaćini su bili bolja ekipa”, kazao je.

“U posljednjoj trećini umnogome smo se više trudili te pred kraj utakmicu učinili i zanimljivom. Ipak, bilo je to premalo i prekasno. Volio bih da smo se više zalagali prije stanke koja slijedi”, iskren je učitelj hokejaša iz hrvatske prijestolnice.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.