Katalonski klubovi ostaju bez mjesta u španjolskoj Primeri?

Katalonski klubovi ostaju bez mjesta u španjolskoj Primeri?

Čelnici Primere i Sportskog vijeća Španjolske otkrili su iznenađujuću i šokantne vijesti za nogometne zaljubljenike diljem svijeta.

Barcelonini igrači slave/Foto: Gettyimages

Ostaje li Primera i cijeli nogometni svijet bez svojeg najvećeg derbija, čuvenog El Clasica između Reala i Barcelone? Sudeći prema riječima čelnika Primere Javiera Tebasa i glavnog čovjeka Sportskog vijeća Španjolske Miguela Cardenala, “katalonski klubovi ne bi smjeli igrati Primeru” ukoliko Katalonija proglasi svoju neovisnost.

Tebas je naglasio kako “katalonski klubovi ne bi imali pravo igrati u španjolskoj ligi jer zakonodavstvo tako nalaže“. Dodao je kako “španjolski sportski zakon samo klubovima iz Andore dopušta natjecanje u španjolskim nacionalnim ligama”, iako sam Tebas vjeruje kako se Katalonija nikada neće odvojiti od Španjolske.

Tebas vjeruje kako bi odcjepljenje Katalonije oslabilo i pokrajinu na sjeveroistoku države kao i cijelu Španjolsku. Nogometna Španjolska ovime gubi jako puno u smislu oslabljenja reprezentacije do smanjenog novca od TV prava za Primeru do nezanimljivosti natjecanja u kojemu trenutno glavnu riječ vode Real Madrid i Barcelona.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.