Katalonski Sport: Alen Halilović će biti ‘Rakitić Barcelone B’, predodređen je da postane vođa

Katalonski Sport: Alen Halilović će biti ‘Rakitić Barcelone B’, predodređen je da postane vođa

'Alen je ofenzivniji od Rakitića i ima odličan završni pas, ali se mora poboljšati u fizičkom aspektu', smatra novinar Sporta

Ivan Rakitić i Alen Halilović/Getty Images

Premda u nogometnom smislu između njih postoje velike razlike, Ivan Rakitić i Alen Halilović imaju mnogo zajedničkih točaka.

Tom konstatacijom započinje tekst katalonskog Sporta o dvojici hrvatskih reprezentativaca koji su se ovog ljeta predstavili navijačima Barcelone u prijateljskim utakmicama. Putevi im se sada razdvajaju jer se 18-godišnji Halilović priključio suigračima u Barçinom rezervnom pogonu.

Entuzijazam među navijačima

Novinar David Rubio uvjeren je, međutim, da će Hrvati u Kataloniji imati slične uloge – obojica će, prema njegovom sudu, ubrzo postati vođe svojih momčadi.

„Rakitić i Halilović među navijačima su izazvali velik entuzijazam. Potonji će postati jedan od lidera Barçe B. Ofenzivniji je od Rakitića i ima odličan završni pas, ali se mora poboljšati u fizičkom aspektu. Osim toga, bio je najbolji pojedinac u utakmici protiv Llagostere prošle nedjelje“, podsjeća Rubio.

Halilović: Jako sam motiviran

Usput citira i samog Halilovića, koji je izjavio da mu se sviđa stil igre i uloga koja mu je dodijeljena.

– Jako sam zadovoljan s trenerom jer puno priča s nama igračima i sve nam objašnjava. Kada napravim pogrešku, zajedno radimo na njezinom ispravljanju. To me motivira da se neprestano poboljšavam – kaže mladi playmaker.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.