Katanović se popeo na odlično 17. mjesto nakon slobodnog programa

Katanović se popeo na odlično 17. mjesto nakon slobodnog programa

Prvo mjesto na ISU Grand Prix Croatia Cupu osvojio je američki klizač Aleksej Krasnožon.

foto: http://www.croskate.hr

Američki klizač Aleksej Krasnožon te ruski sportski par Polina Kostjukovič i Dmitrij Jalin osvojili su prve zlatne medalje na juniorskom ISU Grand Prixu Croatia Cupu koji se do održava u zagrebačkoj Ledenoj dvorani.

Krasnožon, 17-godišnjak rođen u Sankt Petersburgu koji se za američko državljanstvo odlučio prije četiri godine, osvojio je zlato sa 225,48 bodova i iza sebe ostavio Kanađanina Josepha Phana (221,07) i brončanog Rusa Makara Ignjatova koji je izveo najbolji slobodni program (219,22).

Drugi dan Croatia Cupa bio je uspješan i za novog člana hrvatske reprezentacije u umjetničkom klizanju, Charlesa Henrya Katanovića koji se u slobodnom programu popeo za jedno mjesto i u konačnici zauzeo 17. mjesto.

“Na žalost, nisam uspio otklizati bodove za Svjetsko juniorsko prvenstvo, ali imat ću nove prilike za mjesec dana na natjecanju Zlatni medvjed i u prosincu na Zlatnoj pirueti”, rekao je Katanović.

U subotu, posljednjeg dana Grand Prixa, program starta od 12 sati finalom plesnih parova, dok će od 14.45 na led klizačice. Naša reprezentativka Patricia Skopančić kliže u 15.55, Katarina Kitarović u 16.52, a Hana Cvijanović u 16.59.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.