Katarina Ježić za HR: “Cilj je pobijediti obje utakmice”

Katarina Ježić za HR: “Cilj je pobijediti obje utakmice”

Hrvatska reprezentativka Katarina Ježić nam je otkrila kakvi su ciljevi rukometašica uoči početka kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Švedskoj.

Katarina Ježić/Foto Henk Seppen/http://huncro2014.ehf-euro.com

Hrvatske rukometašice su nakon okupljanja u ponedjeljak krenule prema Umagu gdje će se do srijede pripremati za prvi dvoboj kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Švedskoj sljedeće godine protiv susjedne Slovenije. Tri dana kasnije, točnije 10. listopada će u Skopju igrati protiv neugodne Makedonije čime će završiti početni ciklus kvalifikacijske skupine četiri u kojoj se nalazi i reprezentacija Crne Gore.

Ususret novim rukometnim uzbuđenjima smo razgovarali sa kružnom igračicom hrvatske reprezentacije i rumunjskog kluba HCM Baia Mare, Katarinom Ježić. Iako je zbog ozljede propustila kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u kojima je Hrvatska igrala protiv Francuske, Katarina je sada spremna za nove pobjede reprezentacije pod izbornikom Goranom Mrđenom.

U teškoj ste kvalifikacijskoj skupini za Europsko prvenstvo s tri države iz bivše Jugoslavije (Makedonija, Slovenija, Crna Gora). Kako ocjenjujete protivnice skupini?
“Svaka utakmica u skupini će biti teška onoliko koliko mi to dopustimo.” 

Prva dva dvoboja igraju se već 7. i 10. listopada u Umagu i Skopju. Kakva su očekivanja i ciljevi?
“Svakako nam je cilj pobijediti obje utakmice. Pomlađena je reprezentacija, očekivanja će biti možda veća, ali teško je pričati unaprijed.”

Koliki udarac za ženski rukomet predstavlja neodlazak na Olimpijske igre u Rio sljedeće godine?
“Uh, to pitanje me je jako zaboljelo, moram priznati. Velika želja mi je bila odlazak na OI u Rio pošto nisam bila na prošlim Olimpijskim igrama u Londonu.”

U novu sezonu ste ušli sa promjenom kluba. Nakon Orijenta, Zameta, Budućnosti i Lokomotive, put vas je odveo u rumunjski HCM Baia Mare, aktualne viceprvakinje države, kakvi su prvi dojmovi o klubu i ambicijama?
“Tako je, novi klub, HCM Baia Mare. Moram priznati da je ovo pravi klub za mene. Stvarno mi se sve sviđa, lijepo sam prihvaćena sa svih strana i dobro se osjećam. Imamo jako dobru i složnu ekipu tako da možemo dogurati jako daleko u Ligi prvakinja i u rumunjskom prvenstvu pucati na prvo mjesto.”

Otišli ste u novu sredinu, možete li nam ukratko opisati život u Rumunjskoj?
“Život u Rumunjskoj je praktički sličan kao i kod nas. Ali isto tako ovisi koji dio Rumunjske. BM je lijep grad, srednje veličine. Hrvatska je razvijenija zemlja, ali način života nije drugačiji”, zaključila je velika uzdanica rukometne reprezentacije.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.