Katarina Krišto osvojila broncu na juniorskom EK

Katarina Krišto osvojila broncu na juniorskom EK

Krišto je poražena samo od slovenske predstavnice Lie Ludvik.

Prvog dana Europskog juniorskog kupa u judu koje se održava u talijanskom Lignanu, Katarina Krišto je u kategoriji do 63 kilograma osvojila brončanu medalju.

Iako je Krišto još uvijek kadetkinja (U18) i mogla se natjecati na kadetskom Europskom kupu u češkim Teplicama, trener judo kluba Dalmacijacement Josip Barić odlučio se za nastup u Lignanu i kako li je samo dobro odabrao.

U konkurenciji od čak 47 natjecateljica Krišto je do bronce došla kroz šest dobrih borbi. Najveći izazov ovako brojne konkurencije je ostati pribran do kraja turnira. Iznimno je teško držati maksimalnu razinu koncentracije u svakoj pojedinoj borbi i završiti turnir medaljom, a upravo je to danas od ruke pošlo sjajnoj Krišto.

Najprije je dominantno ipponima pobijedila predstavnice Slovenije i Mađarske, a zatim je uslijedio meč protiv aktualne juniorske europske prvakinje, slovenske reprezentativke Lie Ludvik. Slovenka je u četvrtfinalnom ogledu spremnija i šalje našu predstavnicu u repasaž.

Krišto tamo ekspresno ipponom pobjeđuje Austrijanku Wolfgang, a u istom tonu rješava i Nizozemku Den Hartog i time osigurava nastup u finalnom bloku. U borbi za broncu dočekala ju je još jedna slovenska predstavnica, Zala Pecoler, koju Krišto u zreloj borbi rutinski baca na dva wazarija i osvaja vrijednu broncu.

Ovakav sjajan nastup za Krišto je zasigurno impuls samopouzdanja, a obzirom da prati i kadetsku seriju turnira bit će vrlo zanimljivo pratiti njen nastavak natjecateljske sezone.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.