Katastrofalni Englezi pred gubitkom jednog kluba u Ligi prvaka

Katastrofalni Englezi pred gubitkom jednog kluba u Ligi prvaka

Nakon pet poraza u šest odigranih utakmica ovogodišnje Lige prvaka, Englezi se nalaze pred katastrofom.

Chelsea s trofejem Capital One Cupa/Foto: Gettyimages

Engleski klubovi su ove sezone u europska natjecanja ušli jako slabo, U Ligi prvaka su u šest dvoboja upisali tek jednu pobjedu, i to onu Chelseaja protiv Maccabi Tel Aviva, dok su u Europskoj ligi ostali na dva predstavnika nakon ispadanja West Hama i Southamptona u pretkolima.

Pošto se nalaze iza nedodirljivih Primere i Bundeslige, Englezi moraju pripaziti jer im se polako približava Serie A koja ima ukupni koeficijent 61,605, dok je Premiership na 65,659 što je još uvijek dosta velika zaliha.

Jaz između Engleza i Talijana se smanjilo lošim rezultatima engleskih klubova u posljednjim sezonama te zato jer se brisao koeficijent iz sezone 2010/11 kada je Premiership brojao 18.257, a Serie A 11.571 što je ogromna razlika koja je sada smanjena.

Razlog za zabrinutost Englezi imaju i zbog toga jer imaju jedan klub manje u Europskoj ligi koja se u glavnoj fazi najtecanja broji isto kao i Liga prvaka. Iako su koeficijenti za sljedeću sezonu već definirani, ne bi bil čudno kada bi u sezoni 2017/18 gledali jedan klub manje iz Premiershipa u elitnom klupskom nogometnom razredu.

Ipak, to je trenutno teško očekivati pošto Taijani imaju dva kluba manje u Ligi prvaka, dok još danas na Old Traffordu Manchester United igra protiv Wolfsburga, a njegov gradski rival City gostuje kod Borussije (M).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.