Kauboje čeka težak put prema Olimpijadi

Kauboje čeka težak put prema Olimpijadi

HRS/Facebook

Rasplet Europskog prvenstva rukometaša u Poljskoj hrvatskoj reprezentaciji je donio najtežu kvalifikacijsku skupinu za Olimpijske igre u Rio de Janeiru, u kojoj će se, uz Hrvatsku, za dvije olimpijske vize boriti još Norveška, Danska i Bahrein.

Kriterij za određivanje kvalifikacijskih skupina bili su plasmani na prošlogodišnjem SP-u u Dohi, gdje je Hrvatska osvojila šesto mjesto, te plasmani na kontinentalnim prvenstvima. Hrvatsku je smještena u skupinu s petoplasiranom reprezentacijom sa SP-a (Danska), četvrtoplasiranom s EP-a (Norveška) i brončanom s Azijskog prvenstva (Bahrein).

Njemačka se kao europski prvak pridružila Brazilu, Francuskoj, Argentini, Kataru i Egiptu kao jedan od šest izravnih sudionika olimpijskog turnira, dok će se za preostalih šest mjesta boriti 12 reprezentacija na tri kvalifikacijska turnira koji će biti održani u terminu od 7. do 10. travnja ove godine

Za mjesto na svojim petim Olimpijskim igrama morat će nadmašiti Dance ili Norvežane te autsajdera ove kvalifikacijske skupine, reprezentaciju Bahreina. Domaćini turnira bit će naknadno određeni.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.