Kauboji love peto mjesto,Češka najbolji plasman u povijesti!

Kauboji love peto mjesto,Češka najbolji plasman u povijesti!

Kauboji se od publike žele oprostiti pobjedom.

Rukometna reprezentacija Hrvatske danas će odigrati posljednju utakmicu na domaćem Euru. Protivnik je silno motivirana reprezentacija Češke.

Mnogo toga se jučer desilo u reprezentaciji. Lino Červar najavio je ostavku, od dresa su se oprostili Buntić i Vori, a priliku u zadnjem susretu dobit će Halil Jaganjac i Tin Kontrec.Peto mjesto u konačnici ne donosi puno toga, jer ono ne vodi izravno na Svjetsko prvenstvo. No, bilo bi lijepo Euro završiti dobrim susretom i pobjedom.

EHF je uoči ovog prvenstva promijenio pravila. Samo jedna reprezentacija s EP-a izravno će osigurati plasman na SP, ostale idu u baraž. Na prvenstvu su već aktualni svjetski prvak Francuska, te domaćini Danska i Njemačka. Bitku za to jedino mjesto koje vodi na SP vodit će Španjolska i Švedska.

Naš današnji protivnik nije nimalo bezazlen. Česi su nakon debakla od Španjolske deklasirali Mađarsku i šokirali Dansku, da bi u drugom krugu izgubili od Nijemaca, iako su vodili 50 minuta, dobili Makedonce i uzeli bod Slovencima.

Ne rotiraju puno, a imaju dva dobra vratara. Martin Galia najstariji je vratar i igrač općenito na prvenstvu,no brani jako dobro. I Tomas Mrkva je također sjajan, a obranio je sedmerac Manaskovu u zadnjoj sekundi u utakmici protiv Makedonije. Najbolji strijelac je Ondrej Zdrahala,koji je opasan ako uđe u seriju. Dance,Mađare i Slovence je napunio do vrha. Uz njega opasan je i Kasparek s vanjske pozicije, kao i krilo Tomas Čip. Drugo krilo drži Jakub Hrstka, a od zanimljivih igrača tu su i Roman Bečvar i Pavel Horak, specijalist za obranu, ali koji zna i dobro potegnuti.

Očekuje se da kod nas danas dobiju priliku igrači koji su manje igrali. Krila bi trebali držati Mihić i Horvat, na crti Tin Kontrec, a u vanjskoj liniji Jaganjac i Mandalinić, uz njih vjerojatno Kopljar. Na gol bi trebao Alilović.

Česi su silno motivirani, peto mjesto bi bilo najbolji plasman u povijesti na nekom velikom natjecanju. Dosad imaju dva šesta mjesta, a na Euru zadnji put su bili šesti davne 1998.

Spomenimo još da smo međusobno igrali tri puta. Na Euru 1998. slavili smo 30-24, 2008. bilo je 30-26. U prijateljskom susretu 2011. Češka je slavila 33-31.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.