Kauboji pobijedili Saudijce i došli do prvih bodova na prvenstvu

Kauboji pobijedili Saudijce i došli do prvih bodova na prvenstvu

Prvi bodovi su upisani. Bravo Hrvatska!

HRS

Hrvatska je došla do prvih bodova na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. Kauboji su bili bolji od Saudijske Arabije 28:23 (12:11). Možda naši nisu dobro odigrali prvu utakmicu, ali bitan je pozitivan rezultat. Uvijek je bitno otvoriti prvenstvo s pobjedom.

Nismo dobro ušli u prvo poluvrijeme, čak četiri i pol minute trebalo je Hrvatskoj da postigne prvi gol na prvenstvu, Domagoj Duvnjak je ‘razbio led’ i odmah poslije njega pogodak postiže i Manuel Štrlek, taman kada smo počeli zabijati i obrana je izgledala dobro u prvih deset minuta, iznudili smo par probijanja, Hrvatska u napadu gubi par lopti, a i obrana je oslabila, samim time dopustili smo Saudijcima da se približe, ali u zadnjoj minuti prvog poluvremena Šebetić postiže pogodak za 11:11, nakon toga Ivić sjajno brani, a Cindrić u jednom brzom napadu zabija za 12:11. Na odmor se otišlo s golom prednosti za Hrvatsku (12:11).

_UH28706_original

U drugi dio Hrvatska dobro ulazi i kada smo mislili da će se Hrvatska rezultatski odvojiti jer smo krenuli s 3-0 serijom, Saudijci se ponovno vraćaju u utakmicu, zabili su  nam tri gola u minuti za 15:14. Hrvatska ponovno dobro igra u napadu i odlazi na šest golova prednosti 20:14. Kada smo ponovno pomislili da smo se napokon odvojili, Saudijci pokazuju želju za povratkom, no, onda se budi mladi Lovro Mihić koji je u nastavku utakmice pogađao četiri puta, mi smo se dobro branili i nismo dopuštali da nas iznenade. Tako je utakmica završila pobjedom Hrvatske 28:23. Najbitnije je da su prvi bodovi na prvenstvu upisani.

Najbolji kod naših bio je Cindrić s pet pogodaka, Duvnjak je zabio pet, Mihić i Štrlek dodali su četiri gola.

_UH28948_original

Hrvatsku već sutra u 20:45 u Kindareni očekuje susret protiv Mađarske.

HRVATSKA – SAUDIJSKA ARABIJA 28:23 (12:11)

HRVATSKA: Stevanović (1+0), Ivić (4+1); Mihić 4, Duvnjak 5, Stepančić 2, Gojun, Horvat 2, Kontrec 2, Božić-Pavletić, Mandalinić, Štrlek 4, Musa 1, Jotić, Mamić 1, Šebetić 1, Cindrić 6.

Izbornik: Željko Babić

SAUDIJSKA ARABIJA: Alsaeed (6+1), Almutairi (6+0); Alabbas 4, Aljanabi 4, Almohsin 2, Alhammad 1, Saeed, Alabdulali 3, Alfarhan, Ma. Alsalem 3, Alobaidi 2, Alrahi 1, Alabas, Alkhadrawi, Mo. Alsalem 5, Alzaer.

Izbornik: Nenad Kljaić

_UH28733_original

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.