Kauboji spremni za Rio – pobjeda nad Slovencima

Kauboji spremni za Rio – pobjeda nad Slovencima

Nakon poraza u Kopru, hrvatska rukometna reprezentacija napada još jače i strastvenije.

Foto: HRS facebook

Hrvatska rukometna reprezentacija je pobijedila Sloveniju u pripremnoj utakmici prije Olimpijskih Igara rezultatom 22:20.

Rukometaši su u Kopru 22. srpnja doživjeli poraz od Slovenije rezultatom 24:27. Utakmicom u Opatiji dobili su priliku da pokažu što mogu, a to su i iskoristili. Na terenu se vidjela želja Slovenaca za potvrđivanje uspjeha, ali hrvatska upornost da dokaže suprotno je prevagnula.

Ispred punih tribina dvorane „Marino Cvetković“ hrvatski rukometaši su većinu vremena vodili. Intenzitet utakmice kroz  60 minuta je bio nabijen i na terenu se odvijala prava borba. Nakon 10. minute u prvome poluvremenu, koje je završilo rezultatom 13:9,  razlika se održavala na 1-3 poena, osim u 24. minuti drugoga poluvremena kada su Slovenci izjednačili, ali kauboji se nisu dali pobijedivši s dva poena razlike.

Vanjski igrač Igor Karačić pokazao se u najboljem svjetlu zabivši 6 golova. Osim njega iskazali su se Duvnjak i Štrlek s po četiri gola, ali ni cijela ekipa nije kaskala.

Hrvatska rukometna reprezentacija utakmicom u Opatiji je imala jednu od posljednjih priprema za Olimpijske igre. U petak, 29. srpnja nakon jutarnjega treninga kauboji kreću u Brazil. U Rio de Janeiru ih čeka utakmica s Njemačkom, koja je ujedno i posljednja prije OI.

Na posljednjim Igrama osvojili smo broncu, no svi se nadamo da će dečki ponoviti uspjehe iz 1996. i 2004. godine  u Atlanti i Ateni kada su doma donijeli zlato.

Kaubojima želimo svu sreću!

Hrvatska – Slovenija 22:20 (13:9)

rukomet2_n

Hrvatska: Stevanović, Mihić, Duvnjak 4 (1), Stepančić 1, Kopljar 1, Gojun, Matulić, Pešić, Karačić 6, Kontrec, Štrlek 4 (2), Čupić, Mamić 1, Slišković 2, Cindrić, Brozović 3

Slovenija: Skok, Blagotinšek 1, Henihman 3, Marguč 3 (1), Kavtičnik 2, Janc 1, Lesjak, Cingesar 3, Skube 2, Poteko, Miklavčić 1, Gaber 2, Bezjak, Razgor, Zarabec 1, Bombač 1

Sedmerci: Hrvatska 5 (3) Slovenija 1 (1)

Isključenja: Hrvatska 8 minuta (Slišković, Kontrec, Brozović, Gojun), Slovenija 10 minuta (Henihman, Kavtičnik, Miklavčić, Gaber, Zarabec)

foto: HRS facebook

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.